Salon lukion auditoriossa saatiin tiistai-iltana esimakua tulevasta koulukeskustelusta. Oppimisympäristöselvitys julkistettiin aiemmin päivällä ja konsultin ja työryhmän esityksiin suhtauduttiin yleisössä lähtökohtaisen kriittisesti.
–Jotain kertoo se, että työryhmässä olleista viidestä luottamuushenkilöstä neljä jätti eriävän mielipiteen, tiivisti valtuustossa ja opetuslautakunnassa istuva työryhmän jäsen Hannu Eeva (sd).
Teijolainen valtuutettu Kai Schneider (vihr) oli jyrkkänä:
–Tiedän, että moni lähtee jos koulu lähtee. Siinä mennään jo miinukselle.
Apulaiskaupunginjohtaja Jari Niemelä puolestaan epäili, että mitään muuttoaaltoa ei tule. Niemelän näkemyksen mukaan palvelutarjonta heikkenisi, jos tarjolla olisi ylipieniä lapsiryhmiä.
Mikael Nissi piti markkinoinnillisesti huonona sitä, että julkisuuteen tullaan kerralla pitkän listan kanssa.Opetuslautakunnan puheenjohtaja Annika Viitanen totesi, että luvut kuten lapsimäärä ja talouden numerot ovat muuttuneet ja olisi outoa, jos niihin ei reagoitaisi.
Sini Piintilä Halikon Hajalasta kiinnitti huomiota matkoihin; hänen mukaansa esimerkiksi päiväkotikyydeistä tulisi ajettavaksi tuhansia kilometrejä vuoden mittaan, jos päiväkotia ei enää kylällä olisi.
Kimmo Rönö Halikon Vartsalasta puolestaan kysyi, mitkä ovat esityksen tekijöiden mielestä vetovoimatekijät. Hän totesi, että keskusta-alueita löytyy muualtakin, mutta omaleimaisia kyliä ei.
–Etenkin Teijolla on valtava julkisuusarvokin.
Valtuutettu Sanna Lundström (kok) antoi selvitykselle kovaa kritiikkiä. Hän totesi itse hankkineensa kaksi asuntoa koulun sijainnin perusteella.
–Miksi selvitys perustuu olemassa oleviin seiiniin eikä ole katsottu vaikutuksia lapsille ja kaupunkikehitykselle.
Valtuutettu (kok) ja Perniön lukion sekä yhteiskoulun rehtori Arttu Karhulahti epäili aikataulua ja kyseenalaisti ajatuksia keskittämisestä.
–Bussimatka on ihan yhtä pitkä molempiin suuntiin.
Koko koulupaketti 12.12. lehdessä.