Skip to main content

30-vuotias Strömma-Dahlbyn kyläyhdistys sai itseään nuoremman puheenjohtajan

Kota ja makasiini ja merenrantaa, siinä Strömma-Dahlbyn kyläyhdistyksen silmäterä.  Magnus Storberg on vetänyt yhdistystä vuoden alusta lähtien.Meri kimmeltää vieressä avoimena ja lokit kirkuvat. Maisemien puolesta Strömma-Dahlbyn kyläyhdistyksen makasiinin rannassa ei ole valittamisen sijaa.
– Tästä rannasta on tullut meille vähän kuin olohuone, myhäilee yhdistyksen puheenjohtaja Magnus Storberg grillikodassa ja lisää puita valkeaan.

Kota on uusin parannus ranta-alueelle.  Koko joukko työtunteja on tehty muun muassa makasiinin kunnostamiseksi.  Työn vastapainoksi on aihetta juhlaan: kyläyhdistys täyttää 30 vuotta ja kemut pidetään lauantaina Marttatuvalla.  
Vuoden alusta puheenjohtajana aloittanutta Storbergiä naurattaa; hän on yhdistystä muutaman kuukauden nuorempi.   Kaikkiaan jäseniä yhdistyksellä on parisataa ja jäsenistöä tulee kaikkiaan viidestä kylästä: Strömmasta, Dahlbysta, Smedabölestä, Gammelbystä ja Viksvidjasta.   

Puheenjohtajan ilonaihe on  se, että vapautuvat kiinteistöt tuntuvat löytävän ostajansa varsin nopeasti.
– Kaikki ovat tervetulleita, vakituiseksi asukkaaksi tai vapaa-ajan viettäjäksi.
Erityisesti tervetulleita olisivat nuoret ja lapsiperheetkin. 

Millä aluetta sitten voisi muuttoa miettiville perustella? Perusinfra on kunnossa;  kunnan vesi ja viemäri tulevat kanavalle asti, valokuitukin on. 
Kaikkia palveluita ei ihan vakavissaan kaivata.
– Jokainen ymmärtää, että jos päiväkoti-ikäisiä on muutama, ei ole realistista vaatia heille päivähoitoa tänne, Storberg sanoo.

Koko Kylillä-sarjan juttu painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: