Skip to main content

Perniön museon sivurakennus saa uutta pintaa

Museon sivurakennuksen ulkoseinän kunnostus alkoi viime viikon alussa. Viktor Pohotovka poisti vanhan lohkeilleen rappauksen uuden tieltä.

Perniön museon sivurakennuksen seinän rappausta uusitaan pääosin sen toisesta päädystä.  Vanhan rappauksen poistaminen alkoi viime viikon alussa.

Salon kiinteistöhuoltoesimies Juha Engblom kertoo, että syy remonttiin on rappauksen huono kunto.
– Se oli lohkeillut todella pahasti, ja vesi oli päässyt rappauksen väliin. Mitään isompia vaurioita rakennuksessa ei ole. Rappauksen lohkeilu on tyypillistä rapatuille rakennuksille, Engblom kertoo.
– Myös pää- ja ulkorakennuksessa on vastaavaa vauriota, mutta niitä ei vielä korjata. Luultavasti se tulee jossain vaiheessa niidenkin osalta ajankohtaiseksi.

Sivurakennuksen rappauksen korjaaminen aloitettiin Engblomin mukaan alun perin jo muutamia vuosia sitten. Työ jäi kuitenkin keskeneräiseksi.
– Siihen on ollut vaikea saada tekijää, koska rappareita ei ole paljon. He ovat katoava luonnonvara, Juha Engblom harmittelee.

Sivurakennuksen uuden rappauksen pitäisi valmistua kokonaan lokakuun loppuun mennessä. Muuta remonttia museon rakennuksiin ei ole suunnitteilla. Päärakennus remontoitiin perusteellisesti pari vuotta sitten vesivahingon, puutteellisen lämmityksen ja ilmanvaihdon vuoksi.

Jaa artikkeli: