Skip to main content

Matildassa ollaan jo lähtökuopissa porrastalkoisiin

 

Petri Honkala, Uula Toikka ja Tapani Kakko seisovat paikalla, johon tullee Teijon kuntoportaiden yläosa.

Esa-koira ei rappusia tarvitse: se kiipeää ketterästi sellaista kalliorinnettä, jota kankeampi ihminen ei yrittäisikään. Kallion juurella Esan isäntä Uula Toikka, Petri Honkala ja Tapani Kakko voivat vain ihailla.

Lähitulevaisuudessa saman kallion sivua päässee kulkemaan turvallisemmin kuntoportaita pitkin.
–Minulla on parhaillaan hyvä tuntu siitä, että hanke myös toteutuu, toteaa Teijon alueen kyläyhdistyksen kuntoporrasprojektista vastaava Uula Toikka.

Yhdistys sai aiemmin tänä vuonna Salon kaupungin osallistuvasta budjetista 10 000 euron määrärahan kuntoportaita varten. Parhaillaan on käynnissä varainkeruu puuttuvaa osuutta varten: kyläyhdistykseltä voi ostaa nimikkoportaan tai useammankin satasen kappalehintaan. 200-askelmaisten portaiden tapauksessa jokainen myyty porras tietäisi näin 20 000 euron pottia ja 30 000 euron kokonaissummaa.

Portaiden paikka karkeasti on jo tiedossa: se on laskettelukeskuksen maastossa, portaiden yläpää varsin lähellä ravintola- ja vuokraamorakennusta. Idean ääneen ensi kertaa jo kymmenkunta vuotta esittänyt Petri Honkala toteaa, että hulppeampia maisemia kuntoportailla tuskin voisi olla.

Vaikka projektia luotsaava Toikka luottavainen onkin, paljon on vielä avoinnakin: esimerkiksi rappusten tarkka linjaus ja mitta ja muut yksityiskohdat selviävät hankkeen edetessä. Ammattilaisten työpanosta pitää ostaa, mutta talkoilla hoituvat ainakin raivaustyöt, mahdollisesti muutakin, ja tiistaina koolla ollut kolmikko uskoo tekijöitä löytyvn.
–Matildassa piti jo sitoa miehiä kiinni, etteivät ne vielä lähde tulemaan, letkautti Honkala kotikylänsä väestä.

Lopullinen päätös hankkeen alkamisesta ja laajuudesta tehdään Teijon alueen kyläyhdistyksen kokouksessa syyskuun 14. päivänä.
–Jos tarvis on, sitten skaalataan projektia.

Koko juttu 24.8. painetussa ja digilehdessä. 

Jaa artikkeli: