Skip to main content

Perniö jää ilman urheilukauppaa

Vesa Oksanen lähtee kesällä Sotkamoon, että saa viettää enemmän aikaa perheensä kanssa.

Li-Ning urheilukaupan yrittäjä Juha-Pekka Hursti järjesteli maanantaina liikkeessään tavaroita laatikoihin. Tänään torstaina liike on jo sulkenut ovensa ja uusi liiketila avautuu Saloon Myllynojankadulle. Yrittäjä kertoo, että yritystoiminta loppui yksinkertaisesta syystä: asiakkaita oli liian vähän.

–Viikon aikana käyneiden asiakkaiden määrä oli laskettavissa yhden käden sormilla, siitä on helppo laskea, että toiminta ei voi millään olla kannattavaa, Hursti toteaa.

Pari vuotta sitten Perniöön avannut liike oli ensin auki viitenä päivänä viikossa, sitten kolmena ja lopuksi vain kahtena päivänä viikossa. Vaikka liikkeessä oli myynnissä esimerkiksi koripalloon ja sulkapalloon liittyviä tuotteita, paikalliset urheilijat eivät löytäneet tietään liikkeeseen.

Ongelma ei kuitenkaan ole pelkästään Perniössä. Hursti toteaa, että urheiluvaatteiden myynti on hiljentynyt jo siksi, että yhä useampi ostaa vaatteita verkkokaupasta.

Myös toinen alan kivijalkakauppa on hiljentynyt.

Urheilutarvikkeita myyvä liike XCsporttipalvelu Oy on sulkenut myymälänsä Perniössä. Yrittäjä Vesa Oksanen kertoo, että loput tavarat siirrettiin vapaa-ajan asunnon varastoon.

Oksanen päätti lopettaa yritystoimintansa vähitellen Perniössä jo pari vuotta sitten.
Silloin ajatuksena oli, että aikaa jäisi enemmän perheelle ja lapsenlapsille.
Sitten kävikin niin, että lapsenlapset muuttivat vanhempiensa kanssa yllättäen Sotkamoon ja myös Oksasen suunnitelmat menivät uusiksi.

Yrittäjä kertoo, että kivijalkaliikkeen sulkemiseen ei liittynyt mitään taloudellisia syitä.
Paikalliset hiihdon harrastajat kävivät liikkeessä asioimassa, mutta asiakkaita riitti ympäri Suomea ja jonkin verran myös ulkomailla.

Lisää juttua tämän päivän lehdessä.

Jaa artikkeli: