Skip to main content

Teijon retkeilyalue pysyy otsikoissa,  viimeksi nimi oli esillä kun alue oli ehdolla Vuoden retkikohde-palkinnon saajaksi.

Tittelin vei tänä vuonna Koli, mutta asiasta ei varmaan ole Teijolla syytä vaipua sen isompaan alakuloon: tärkeintä lienee, että nimi näkyy ja jää ihmisten mieliin.  Usein jo  finaalipaikka kilpailussa on ollut monelle tuotteelle tai ilmiölle myyntivaltti sinänsä.

Teijo on viime aikoina ollut otsikoissa muutenkin; hanke alueen muuttamisesta kansallispuistoksi on puhuttanut paljon ja edennyt toistaiseksi varsin jouhevasti.

Teijoa ja Kolia olisi houkutteleva jo nyt verrata keskenään;  Teijosta voi tulla kansallispuisto,  viimeksi mainittu on puolestaan ollut sitä jo yli 20 vuotta.  Alueiden pinta-alat ovat melko lähellä toisiaan ja molemmista voi ympäripyöreästi sanoa, että niillä on monipuolisesti eri luontotyyppejä.  
Useimmat suomalaiset ovat nähneet Kolilta, vaaran laelta otetun maisemakuvan.  On mielenkiintoista leikitellä ajatuksella, mikä on se maisema joka Teijolta voisi nousta vastaavanlaiseksi symboliksi.

Yhtä kaikki Teijon alue matkailupalveluineen ja mahdollisuuksineen on paljon vartijana, kun Salo kärvistelee kurjien talouslukujensa kanssa.    
Kuntalaisten vinkkelistä kaupunki voi säästää itseään hengiltä, mutta se on hyvä muistaa että matkailijoiden näkövinkkelistä kulmakunta on edelleen yhtä kiinnostava tai epäkiinnostava kuin lihavinakin vuosina.  Matkailija kun harvemmin katsoo ennen kohdevalintaansa, mitkä ovat kuntatalouden tunnusluvut.   

Tähän onneksi ovat Teijon suunnalla yrittäjät uskoneet; vireillä on monenlaista rakennus- ja kaavoitushanketta nimenomaan matkailijoita ja matkailuelinkeinoa silmällä pitäen.  Matkailu tuo varmasti työtä ja toimeliaisuutta ja muuta hyvää ainakin paikallisesti, mutta miksi ei laajemminkin.    

Mitä Saloon tulee, elektroniikkateollisuuden näivettymisen synnyttämää koloa matkailulla luonnollisestikaan ei kokonaan täytetä, mutta on se osaltaan sitä paikkaamassa.     
Kaupungin osa matkailuelinkeinon kehittämisessä on helpoimmillaan ja edullisimmillaan olla hengessä mukana, mikä tarkoittaa sitä että esimerkiksi lupa-asiat hoidetaan jämptisti ja ripeästi.  
Kaikille näkyvä tapa osoittaa myötämieltä on pitää huolta esimerkiksi siitä, että viitoitukset ovat kunnossa ja paikat siistit.

Jaa artikkeli: