Skip to main content

Vuodeosasto jää historiaan, dementiayksikkö avautuu toukokuussa

Markus Heimola viihdytti isäänsä Kari Heimolaa ja vuodeosaston muita potilaita lauluhetkellä.Perniössä avautuu toukokuun alussa tehostetun palveluasumisen dementiayksikkö.  Samalla Perniön vuodeosasto sulkeutuu ja osa nykyisistä potilaista siirretään terveyskeskussairaalan Salon osastoille.  Kymmenkunta nykyistä potilasta jää asumaan Vuorelan dementiayksikköön.

Apulaisosastonhoitaja Heli Asklöf kertoo, että kaikkia potilaita ja heidän omaisiaan on informoitu tulevista muutoksista.
– Viimeiset Perniön vuodeosaston uudet potilaat otettiin sisään perjantaina. Suurin osa  pyritään kotiuttamaan tämän kuun aikana ja loput ovat saaneet tiedon siitä, missä hoitoa jatketaan, Asklöf kertoo.

Markus Heimola vieraili viime viikolla Perniön vuodeosastolla tervehtimässä isäänsä Kari Heimolaa, joka kuunteli keskittyneenä poikansa laulamista ja soittoa muutaman muun asukkaan kanssa.
– Isä on ollut ikänsä terve, mutta nyt hän tarvitsi hoitoa. Hän pääsee toivottavasti pian takaisin kotiinsa Halikkoon Karpalokujan palveluyksikköön, Markus Heimola sanoo.

Perniön vuodeosaston 31 potilaspaikkaa ovat olleet käytännössä täynnä koko ajan. Osastolla työskentelee yhteensä 28 henkilöä, joista kahdeksan jää töihin uuteen asumisyksikköön.
– Me muut siirrymme Saloon perustettavaan geriatriseen arviointiyksikköön, joka avautuu toukokuun alussa. Työntekijöiden toiveita on kuunneltu hyvin ja kaikki ovat ymmärtääkseni tyytyväisiä tehtyihin ratkaisuihin, Asklöf kertoo.

Vuorelasta tulee kaupungin vanhuspalvelujen uusin asumisyksikkö. Parhaillaan sinne haetaan avoimella haulla kuutta lähihoitajaa vakituisiin työsuhteisin. Saneeraustyöt ovat myös käynnistymässä.
Perniöläiset lähihoitajat Sini Leinonen ja Jenni MacGill siirtyvät Saloon perustettavaan uuteen geriatriseen arviointiyksikköön avoimin mielin.
– Uusi yksikkö kuulostaa kmielenkiintoiselta. Tämä on ihan uusi juttu Salossa eikä tällaista ole oikein muuallakaan. Yhtenäisenä porukkana siirrytään sinne töihin, Leinonen ja MacGill sanovat.
Henkilöstö on päässyt suunnittelemaan uuden yksikön päiväohjelmaa.

Jaa artikkeli: