Skip to main content

Virallisen uimarannan ylläpito on yhdistykselle pitkä penni

Eeva Koskinen ja Elina Muuri miettivät Naarärven suositun uimarannan tulevaisuutta.  Naarjärven uimarannan kohtalosta huolestuneet saivat maanantaina huokaista hetkeksi.
Salon kaupunginhallitus  päätti, että ranta pysyy toistaiseksi ei-myytävien listalla muiden virallisten uimarantojen kanssa. 

Virallisia uimarantoja on Salossa parhaillaan 17.
–Selvää on, että virallisten uimarantojen hoidon onkin oltava kaupungin vastuulla, toteaa kaupunginhallituksen jäsen ja valtuutettu Eeva Koskinen (vihr).

Naarjärven ympärillä on valmistauduttu myös siihen, että rahaa ei olisi ja ranta kaatuisi kolmannen sektorin hoidettavaksi.  Ylikulman ja Tuohitun kyläyhdistys, Perniön kirkonkyläyhdistys ja avantouimarit istuivat jo kesällä pohtimaan, olisiko ranta ylläpidettävissä yhdistysten voimin.
–Kymppitonnin menoerä se olisi heti, muistuttaa Ylikulman kyläyhdistyksen puheenjohtaja Elina Muuri.

Kymppitonni tarkoittaa vasta niitä kuluja, joista on olemassa selkeä lasku, esimerkiksi tiemaksuja, sähkölaskuja ja  vesinäytteistä tulevia kuluja.   Mahdollisesti palkattavan työntekijän kulut ovat oma lukunsa.
– Jos se tilanne tulisi eteen, olisi selvitettävä kaikki mahdolliset työllistämistuet, miettii Koskinen.

Häntä huolettavat etenkin vakuutusmaksut.  Kaupungilla on vakuutukset, mutta yhteisesti kilpailutettuna.  Yksittäiselle yhdistykselle hinta olisi korkeampi. Koskinen miettii, paljonko koituisi kuluja esimerkiksi palo- ja vastuuvakuutuksista, jotka on oltava.  
Liikuntatoimenjohtaja Hilpi Tanska huojentaa pelkoja palovakuutuksen osalta: hänen mukaansa suoraan kiinteistöä koskevat vakuutukset olisivat edelleen kaupungin nimissä, jos kaupunki kiinteistön omistaisi.

Jaa artikkeli: