Skip to main content

Villa Solhagan salaisuus selviää

Villa Solhagan toiminta Petussa on herättänyt uteliaiden huomion. Ihmisiä kiinnostaa mitä satumaisessa kartanossa Villa Solhagan joka huone on erivärinen, kertovat Mia Crockatt ja Jari Loijas.tapahtuu ja keitä ovat tilan salaperäiset vierailijat. Nyt se selviää.
Vuonna 1993 Petussa sijaitseva Villa Solhaga sai uuden omistajan. Espoolaiset Jari Loijas ja Mia Crockatt olivat jo jonkin aikaa katselleet sopivaa tilaa. Kiinteistövälittäjän kehotuksesta pariskunta käväisi Petussa ja ihastui näkemäänsä. Vaikka pihapiiristä ei löytynytkään niin montaa talousrakennusta kuin oli toivottu, miljöö, päärakennus sekä etäinen ja merellinen sijainti olivat heidän mieleensä.
Nyt, lähes sata vuotta myöhemmin Villa Solhaga tarjoaa tilat erilaisille jooga- ja terapiakursseille.
– Itsetuntemuksesta niissä paljolti on kyse, Mia Crockatt sanoo.
Kurssien ohjaajat voivat varata Villa Solhagan kurssin ajaksi sen kestosta riippuen viikonlopusta muutamaan viikkoon. Omistajat eivät siis itse toimi ohjaajina, vaan vastaavat kurssin muusta ylläpidosta kuten ruoanlaitosta ja siivouksesta.
Tärkeä osa kurssien antia ja Villa Solhagan palvelua on ruoka. Omistajat valmistavat kasvisruokaa puutarhan omista antimista. Tilalta löytyy oma yrttirinne ja kasvimaita, joista riittää raaka-aineita koko kesäksi.
– Alusta asti on ollut pyrkimys omavaraisuuteen, pariskunta selventää.
3,5 hehtaarin tontille mahtuu lisäksi vanhaa metsää, jonne on aikanaan tuotu harvinaisia puita ympäri maailman. Joukossa on muun muassa Suomen ainut lehtojalava.
Petussa kasvoi aikoinaan myös kolmetuhatta omenapuuta, mutta jossain vaiheessa saaren historiaa ne on tuhottu, jotta tilalle on saatu muuta viljelysmaata. Villa Solhagan rannassa on edelleen laituri, josta omenat on haettu mantereelle.

Lue lisää Perniönseudun Lehdestä

Jaa artikkeli: