Skip to main content

Villa Christinessä soi

Victoria Lindqvist ja Jon Lindström jatkavat Villa Christinen toimintaa. Kantorepussa nukkuu Evin.Idylli tämäkin: istua kevätauringossa vanhan koulun pihassa. Vähän matkan päässä kimmeltää Gennarbyviken ja nurmikko on haravoitu huolella.
–Meillä oli Karjaan vastaanottokeskuksesta neljä somalialaista kaveria pihatalkoissa ja he tekivät tosi tarkkaa työtä. Radio soi ja he tekivät hommia ja itsekin olimme avustamassa, myhäilee Victoria Lindqvist.

Lindqvist ja hänen miehensä Jon Lindström ovat omistaneet Tenholan entisen suomenkielisen koulun parin vuoden ajan, ja varsinaisesti he muuttivat rakennukseen viime jouluna.
Villa Christinenä tunnetun rakennuksen ja piharakennuksen uumenissa ja pihalla on tapahtunut paljon viime aikoina.
–Tässä meillä on entinen huusi, virnistää Lindström piharakennuksen päätyä esitellessään.
Pakko uskoa, kun sanotaan, vaikka vaikeaa se on. Siinä, missä oli takavuosina viisipaikkainen käymälä säiliöineen, on nyt valoisa majoitustila. Saman rakennuksen toisessa päädyssä, missä ennen oli puuliiteri, on samoin oleskelu- ja makuutilaa.

Pariskunnan tarkoituksena on pitää Villa Christinen nimi ennallaan ja jatkaa yritystoimintaa, joskin hiukan fiilata sitä.
–Tässä on ollut koulua ja asuntoa ja päiväkoti ja palvelutalo. Olemme miettineet, että meidän toimintamme voisi olla ekoresort, sanoo Lindström.
Käsite purettuna tarkoittaa majoitus- ja vapaa-ajantoimintaa, jossa arvoa annetaan sille, että asiat tapahtuvat ympäristöystävällisesti.

Yksi vakiokäyttäjä talolle jo on. Victoria Lindqvist on musiikkikasvattaja ja ollut järjestämässä Komp! ry:n musiikkileirejä. Yhdistykseltä on mennyt monta leiripaikkaa alta, mutta Villa Christinestä se saa vakituisen pesäpaikan, joten talossa tulee jatkossa soimaan elävä musiikki pitkin vuotta. 

Pariskunnan päätyminen vanhaa koulua asuttamaan on tutun oloinen tarina. Victoria Lindqvist on kotoisin Porvoon maaseudulta ja Jon Lindström viettänyt kesiä Tenholassa.
Pariskunta asui Helsingissä, mutta ajatuksissa oli jotain muutakin.
–Ehkä oli se romanttinenkin ajatus maalla asumisesta. Siitä alkoi sitten kehittyä tarkempi visio, Lindström miettii.
Iso asia olivat lapset, nyt kolmevuotias Arvin ja kolmen kuukauden ikäinen Evin.
–Halusimme kasvattaa heidät maalla.

Lue koko juttu painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: