Skip to main content

Vesa Oksanen jättää Paipin

Tiistaiaamuna oli Paimiossa kirpeä pakkanen ja luonnonlunta maassa.
–  Jos tähän vielä tulee se luvattu viisi senttiä uutta lunta,  niin sen tietää että ihmiset ovat ulkona hiihtämässä, miettii Vesa Oksanen.
Perniöläinen Oksanen on pyörittänyt Paimion hiihtoputken, Paipin, arkea puolitoista vuotta.   Sopimus päättyy keväällä eikä Oksanen aio sitä enää uusia.  
Asiasta kertoi ensimmäisenä Kunnallislehti.
–  Yksi arvio meni kohdalleen, kun veikkasin että myynnin volyymi tuplaantuu. Niin kävi melkein eurolleen, toteaa Oksanen.
Toinen ennakkoarvio petti:  itse tunnelin puoli on teettänyt työtä paljon enemmän kuin oli luultu. Oksanen on pyörittänyt tätä osuutta toiminnasta kiinteällä korvauksella tunnelin omistajalta.

Loppupäätelmä on, että putki on haastava myytävä.
– Aikanaan kun näitä rakennettiin, oli uskoa että myös kesällä tullaan tunneliin hiihtämään.
Totuus on toista;  tunneli toimii vahvasti sesongeittain ja esimerkiksi lämpiminä syyspäivinä ovi ladulle käy harvakseltaan.  Jos ja kun olosuhteet sallivat ulkona hiihtämisen, ulkona myös hiihdetään.
– Niin se vaan on, että suomalainen ei kesällä hiihdä, Oksanen toteaa.
 Hänen vapaapäivänsä ovat olleet harvassa. Suksia  ja työntekoa Oksanen ei aio hylätä, vaikka jättääkin Paimion.  Tulevan toiminnan osoite on todennäköisimmin Perniössä, osoite ja paljon muutakin on tosin vielä auki.  Yksi iso kysymys on se, tuleeko Kiteen suksitehtaalta suksia Karhun  leimalla tai millään nimellä.   Karhu-tuotemerkin omistus on siirtynyt uudelle omistajalle ja jatkossa Karhut voivat tulla esimerkiksi jostain keski-Euroopan tehtaasta. 

Jaa artikkeli: