Skip to main content

Verkkokalastus kielletty Kiskon- ja Perniönjoessa marraskuun loppuun saakka

Vuoden alusta voimaan tullut kalastuslainsäädäntö keskittyy muun muassa turvaamaan vaelluskalakantojen elpymistä.  Keinoja elvyttämiseen ovat verkkokalastuksen rajoittaminen, kalojen rauhoittaminen, pyyntimitat ja saaliskiintiöt.

Esimerkiksi Kiskon- ja Perniönjoki kuuluvat vaelluskalavesistöön, joten niiden koski- ja virta-alueilla onkiminen ja pilkkiminen on kielletty.
Kalastonhoitomaksuun pohjautuva viehekalastus on myös kielletty ilman vedenomistajan lupaa.
Uutena on tullut verkkokalastuskielto. Meressä kilometriä lähempänä vaelluskalavesistöön kuuluvan joen suuta on kalastaminen verkoilla kielletty 15.8.-31.10. Vaelluskalavesistöön kuuluvassa joessa verkkokalastus on kielletty 15.8.-30.11.
–Rauhoitettujen kalojen verkkokalastushan on tietysti aiemminkin ollut kielletty, mutta eihän se estä kalojen uimista verkkoon, toteaa kalastusmestari Niklas Ulenius Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta.
–Kaloille tästä on suurta etua, mutta myös valvonnalle. Kielto selkeyttää paljon, Ulenius kommentoi.

Erilaisten säädösten ja rajoitusten perässä pysymistä helpottaa uusi Kalastusrajoitus.fi -palvelu, josta rajoitusalueet näkee kartalla. Sen avulla voi helposti tarkastaa, missä saa verkkonsa heittää veteen.

Jaa artikkeli: