Skip to main content

Verkko on menetetty mahdollisuus, sanoo Sampsa Sarparanta

Sampsa Sarparannan töihin pääsee tutustumaan viikonloppuna.Sampsa Sarparannan työhuoneen pöydän kulmalla nököttää perusluuri, ei kallis älypuhelin. Näkymä on linjassa sen kanssa, mistä Sarparanta jaksaisi puhua toisenkin tunnin.
Siinä, missä moni arjen palvelu on siirtynyt verkkoon eikä moni voi ajatella elämää ilman sosiaalista mediaa, on Sarparanta aivan eri linjoilla.
–Internet oli suuri lupaus, mutta se on menetetty mahdollisuus. Se eriytti ihmiset eikä yhdistänyt. Nyt puhutaan vielä vähemmän keskenään kuin ennen.

Tekeillä oleva suuri maalaus tiivistää tunnot: etualalla poika ottaa selfietä, taustalla hihkuvat kymmenet Mikki Hiiren naamion päähänsä vetäneet ihmiset.
–Some on tuota, siellä esitetään jotain mitä ei oikeasti olla, Sarparanta huokaa.

Yhteiskuntakriitikko ei paheksu tiedon jakamista, mutta sirpaleista uutismaailmaa kyllä, samoin sitä, että uutisoinnissa nopeus menee kaiken edelle.

Kapitalismin kritiikkiä tai ei, Sarparanta kävi perheineen hiljakkoin myös Disneylandissa.
–Se oli kyllä järisyttävä kokemus, ja pitäähän sellainen paikka nähdä. Siinä on se amerikkalainen show hyvässä ja pahassa.
Yhdysvalloissa kulttuurit ja ajatukset sekoittuvat.
–Yksi selkeän myönteinen asia siinä kulttuurissa on, että tuntemattomienkin kanssa voi käydä juttelemaan.

Kanssakäymistä on tiedossa myös taiteilijan työhuoneessa, minkä ovet avautuvat tulevana viikonloppuna. Työhuoneessa pääsee tutustumaan niin valmiisiin kuin vielä viimeistelyä vaille oleviin töihin. Työhuone on entisen huonekaluliikkeen tiloissa Aimontapontiellä Perniön asemalla, ja ovet ovat sekä lauantaina että sunnuntaina avoinna klo 12-18.

 

Jaa artikkeli: