Skip to main content

Valokuva täytti Toijan kivimakasiinin

Sari Rantasen kuvasarja Haavoittuneet kertoo rintasyöpäpotilaista.Mielenkiintoisen valokuvan synty ei välttämättä ole käytetystä ajasta tai tekniikan määrästä kiinni.
Muurlan opiston valokuvalinjan 25-vuotisnäyttely 25 Moods avautuu Kiskon kivimakasiinissa lauantaina, ja esillä on kuvia makasiinin täydeltä.  Kuvaajia on parikymmentä ja aiheita ja käsittelytapoja laidasta laitaan.

Yhden illan antia on esimerkiksi auralaisen Marika Kolisevan kuvasarja kevättulvivalta Liedon Nautelankoskelta.  Mukana ei ollut edes kameran jalustaa, kun Koliseva seisoi tutun kosken rannalla.  Kuvissa pitkä suljinaika muuttaa veden sumeaksi ja alueen valonheittimet luovat kuvaan aivan omanlaisensa värisävyt. 

Toisessa ääripäässä on helsinkiläinen Martti Ojama, jonka kuvat eivät synny vain kameran avulla.  Esimerkiksi veden alla otetuissa kuvissa vauvauinnista on pitänyt viedä kamera altaaseen sukelluspussissa, veden päällä taas on ollut kaksi salamalaitetta.   

Näyttely on samalla myös kertomus uusista aluista elämässä.   Esimerkiksi Marika Koliseva on kosmetologi ja toimii yksityisyrittäjänä.
–  Tuli sellainen olo, että voisiko tässä tehdä jotain muutakin.

Haaveena  on, että kuvaaminen jossain muodossaan voisi olla jatkossa myös työtä.

Näyttely on avoinna 21. heinäkuuta asti.

Jaa artikkeli: