Skip to main content

Valmis esitys säästää vaivaa

Särkisalossa on yritetty pitkään löytää ratkaisua siihen, missä osoitteessa minkäkin kaupungin palvelun olisi järkevintä toimia.

Alueen aktiiviset ihmiset ovat nyt tehneet  kaupungille esityksen siitä, miten useimmat palvelut  olisivat, ensivaikutelman perusteella verraten helposti, siirrettävissä saman katon alle.

Perusongelma on, että neliöitä  on toisaalla tyhjänä ja toisaalla toimintoja on survottu turhankin ahtaisiin tiloihin.  Esimerkiksi kirjaston tilojen puutteellisuudesta puhuttiin jo  ennen kuntaliitostakin.  
Toinen huoli on vanhusten asuntoja sisällään pitävästä Puustellista, jonka pelätään näivettyvän jos pihapiirissä ei ole muuta toimintaa. 

Kaupungintalolla aloitteellisuudesta ei kannata yhtään ärsyyntyä: siitä ei päästä mihinkään, että osa nykyisistä tiloista on käyttöikänsä päässä eikä välttämättä enää kohtalaisella satsauksella korjattavissa. Palvelut kaupungin on joka tapauksessa hoidettava,  ja lähinnä säästää vaivaa, jos asukkailta tulee sinänsä kiihkoton ja havainnollinen esitys siitä, miten ne voitaisiin uudelleen sijoittaa.

Esitys ansaitsee kunnollisen ja rivakan käsittelyn, vaikka on luonnollisesti selvää että yhdessä yössä asiassa ei saada muutoksia liikkeelle.  

Mielenkiintoinen sivujuoni on kunnantalo, josta Särkisalossa ollaan esityksen tehneen ryhmän mukaan valmiit luopumaan.  Järkevää on sekin: aikoinaan haikailtua kokoontumistilaa on toki tarjolla muuallakin.  Särkisalon kunnantalo lienee lisäksi kunnantaloista helpoimmin myytävästä päästä.

Kunnantaloista ei nähtävästi  tullut muissakaan kunnissa sellaista menneiden aikojen muistokiveä, joka haluttaisiin väen vängällä pitää kuntalaiskäytössä. Esimerkiksi Kiskossa talo vaihtoi omistajaa, eikä kaupasta ole kuulunut juuri harmistuneita puheenvuoroja.  
Sama pätee Perniössä, missä yleinen mielipide  alkaa kohta olla se että entiselle kunnantalolle olisi hyväksi melkeinpä mikä vain uusi käyttötarkoitus – kunhan talo ei seisoisi tyhjillään vailla mitään käyttöä.

Jaa artikkeli: