Skip to main content

Uusi päiväkoti kerää kiitosta vanhemmilta ja työntekijöiltä

Päivä alkaa puurolla.  Tiistaiaamuna Ulla Vuorijoen kanssa aamupalalle istuivat muun muassa Nooa ja Semina.–Hyvältä täällä näyttää. On valoisaa ja tilavaa. Ei tarvitse eteisessä törmäillä muihin, kehui Juha-Pekka Honkanen tiistaiaamuna kuoriessaan kolmivuotiasta Konstaa ulkotakista uudessa Lampolan päiväkodissa.

Kovin montaa kertaa poikaa ei vielä ole Lampolaan tuotu, mutta edessä on sitäkin useampia kertoja.
Perniöön Vuorilinnan päiväkodin naapuriksi nousseessa talossa on eletty arkea nyt muutama päivä ja moni tapa hakee muotoaan, mutta ero entiseen on selvä jo sikäli, että uutuuttaan hohtavia tiloja on varattu kaikkeen.
–Ihan mahtavat tilat. Ei voi kuin nostaa henkilökunnalle hattua, kun ovat jaksaneet vanhoissa tiloissa, tuumi Mimmi Ahonen tuodessaan Eirikaa hoitoon.

Jatkossa esimerkiksi syömiset hoidetaan oikeassa ruokasalissa, käsipesulle mahtuu monta lasta kerrallaan ja juhlat ja jumpat saadaan hoidettua kunnialla kunnon salissa. 
–Nyt sen huomaa, että Vuorilinna oli ahdas ja epäkäytännöllinen. Toisaalta tavallaan on haikeaa lähteä sieltä, pohtii vuonna 1983 päivähoitotyöt aloittanut lastentarhanopettaja Maarit Seppälä.

Lampolassa vilistää lapsia enimmillään 120 ja ryhmiä on kuusi, osa esikoululaisia. Vajaan viikon päivät käytössä olleen talon rakentaminen alkoi kesällä 2016.

Kierrokselle pääsee painetussa lehdessä heti huomisaamuna

 

Jaa artikkeli: