Skip to main content

Uudet tavat käyttöön

Lasten iltapäivätoiminnasta puhuttiin maanantaina Särkisalossa.
Hakusessa on uusi malli toiminnan jatkamiseksi, sillä kaupunki ei ainakaan ensi syksynä pieneksi jäävälle ikäluokalle toimintaa järjestä.   Huolta asiasta kantaa muun muassa vanhempainyhdistys.

Pohjaa siihen, miten voitaisiin toimia, ei välttämättä tarvitse hakea kauempaa kuin Perniön Mussaaren koululta, missä kokeiltiin parin vuoden ajan uutta tapaa järjestää koululaisille iltapäiviksi ohjelmaa.   Mitään ei ole kuitenkaan vielä toistaiseksi lyöty Särkisalossa lukkoon;  Mussaaren mallista voidaan ottaa enemmän tai vähemmän esimerkkiä tai sitten ei mitään.

Se, että vanhempainyhdistys  ottaa roolia kerhoasiassa, on tietysti normaali asia,  lastensa koulunkäynnistä kiinnostuneiden vanhempien toimintaa.   
Toinen ja kiintoisampi kysymys on se, millainen ratkaisu kysymykseen löydetään,  ja missä sitä vuorostaan voidaan ehkä soveltaa.  Ehkä kaupungin sisällä jollain toisella toimialalla, ehkä jossain toisessa kaupungissakin.

Kaupungin säästökuuri närästää varmasti siellä täällä, mutta joskus se voi myös synnyttää aivan uudenlaisia tapoja järjestää joku palvelu.   Tällöin puhutaan todellisista rakenteellisista uudistuksista, jos tätä sanaparia vielä on käytettävä.     Sen, että mukana on vahvasti kolmas sektori, ei todellakaan tarvitse tarkoittaa sitä, että kyseessä olisi hätäapupaikkaus.

Kesän tärkeät

Jotain on ennallaan tulevassa kesässä Salossa:  kaupungin kesätapahtumat pysyvät edelleen kalenterissa.
Hyvä niin, niillä on oma vankka kävijäkuntansa ja ne tuovat kaivattua vilinää.

Säästö tapahtumien lakkauttamisesta olisi ollut pienempi kuin syntynyt harmi ja mielipaha.  Näistä karsimalla ei mitään pelasteta.

Jaa artikkeli: