Skip to main content

Uudessa Marinassa kausi pitenee

Ihan kaikki ei ole Mathildan Marinassa uutta. Maanantaiaamuna työmaalla nimittäin vitsailtiin, että pari kämmenen kokoista muovinpalaa vanhasta rakennuksesta saattoi jäädä jonnekin perustuksiin.Muuten paikat ovat tuliterät. Vanha kahvila on purettu ja uusi Marina noussut Mathildedalin rantaan pikavauhtia.
Työt aloitettiin vuodenvaihteessa ja avajaisia vietetään vapunaattona.
Viimeisen viikon aikana päiviä venytetään, jotta kahvila-ravintolan ja puodin puoli saadaan ajoissa valmiiksi.
–Aikataulu oli tiukka, myöntää jo neljännelle kesälle yrittäjäksi lähtevä Maria Rantanen.

Hän toteaa, että uudisrakennuksen myötä kautta voidaan ratkaisevasti pidentää ja tarjota tilaa esimerkiksi ryhmille pikkujouluaikaan.
–Vanhassa tilassa oltiin niin säiden armoilla.
Satapaikkaiseksi kasvavan ravintolan lisäksi rantaan tulee kuusi hotellihuonetta ja tilaussaunat, mutta nämä valmistuvat vasta myöhemmin tänä vuonna.
Majoituskapasiteetille on vilkkaimpaan aikaan tarvetta.
–Se on käynyt selväksi, että paikkoja alueella on kaikkiaan aika vähän. Niitä tapauksia on sattunut, että esimerkiksi joku prätkäporukka haluaisikin jäädä yöksi, ja sitten alkaa soittelu, että olisiko jollain tyhjiä yöpaikkoja, Rantanen kuvaa.

Katseet markkinoinnissa käännetään paitsi merelle ja veneilijöitä kohti, myös esimerkiksi kansallispuistossa kävijöiden suuntaan.
Uuden ravintola- ja majoitusrakennuksen lisäksi alueen omistava Propdev Oy on investoinut muihinkin palveluihin. Esimerkiksi venepaikkojen määrä kasvatettiin kolmeensataan. Rannassa on paitsi vieras- myös kausipaikkoja. Lisäksi vuosia poissa käytöstä ollut tankkauspiste uusittiin.
–Sitä on kysytty. Säännöllisesti on joku tullut tähän vanhasta muistista tankkaamaan. Sitten on haettu välillä autolla polttoainetta Perniöstä ja välillä pidetty jotain pikkukannua jemmassa hätätilanteita varten, Rantanen kertoo.

Jaa artikkeli: