Skip to main content

Uuden päiväkodin rakentaminen käynnistyi

Vuorilinnan tienoilla maisema muuttu vuodessa paljon. Kaupungin kartoittaja Pekka Paavola ja rakennusmestari Mikko Laukkanen neuvottelevat työmaalla mihin merkitaan korkeusasema. Päiväkodin lattia tulee olemaan 18,30 metriä merenpinnasta.Perniön uuden päiväkodin rakennustyöt ovat alkaneet.
Kirkonkylän koulun ja Vuorilinna kainaloon nousevaan päiväkotiin tulee paikka 140 lapselle.
–Ensi vuoden syyskuussa on valmista, kertoo rakentaja Mikko Laukkanen.
Päiväkodin valmistuttua lopetetaan Aseman ja Pesän päiväkodit sekä Vuorilinnan osana entisessä kirjastossa toimiva Menninkäinen. Kirkonkylään jää lisäksi Puolukkapuiston päiväkoti ja Teijolle Kalliorinteen päiväkoti.
Laukkanen uskoo, että vaikka Aseman päiväkoti vanhassa rakennuksessa on hieno, uusi vie voiton.
–Kun on kaikki uudet välineen ja käytännölliset tilat, hän perustelee.
Tiistaina tontilta kaadettiin puut ja koulun vanhat leikkitelineet. Vuorilinnan päiväkodille tehtiin uusi parkkipaikka. Vuorilinnan päiväkoti toimii normaalisti rakentamisen ajan. Luultavasti työmaa-aidan takana on monta uteliasta silmäparia.
–Pyrin saamaan työmaalle mahdollisimman paljon paikallisia aliurakoitsijoita, Salosta ja Kemiönsaarelta ja ehkä myös Tammisaaren suunnalta kertoo Laukkanen,
Laukkanen kehuu yhteistyön sujuvuutta rakennuttajan eli kaupungin kanssa. Päiväkoti on suurin kaupungin parhaillaan meneillään olevista rakennushankkeista.
Saman vahvistaa talonrakennusarkkitehti Tommi Kaarto.
–Se on suurin, Muurlan koulussa on valmistumassa ilmanvaihtoremontti ja Inkereen päiväkodissa aloitetaan  remonttia. Edellinen hanke Perniössä oli juuri valmistunut kehitysvammaisten asuntola.

Jaa artikkeli: