Skip to main content

Uuden marketin liikenne närästää Perniössä

Väliaikaiset liikennemerkit ovat jo paikallaan uuden liiketalon tontilla ja ainakin tavallinen suojatie Haarlantien yli on tulossa.Perniössä uuden S-marketin ympäristön liikennejärjestelyt ovat saaneet ihmisiä tuohtumaan.
Sekä Perniönseudun Lehden toimitukseen että Suur-Seudun Osuuskauppaan on tullut palautetta Haarlantien liikenneongelmista.   Huolia aiheuttavat niin itse  kaupan alueen liikennemerkittömyys kuin huolettomat tienylittäjätkin.
SSO:n kiinteistötoimenpäällikkö Ismo Louhi kertoo tontin liikennejärjestelyjen järjestyvän osaksi jo tällä viikolla. Risteyksiin tulee kärkikolmiot ohjaamaan liikennettä.

Louhi on jo anonut Ely-keskukselta suojatietä. Suojatie tullaan maalaamaan elokuun aikana.  Ajonopeuksia tullaan myös laskemaan.

S-Marketin suojateihin olisi pitänyt kiinnittää huomiota jo kaavoitusvaiheessa, kertoo Varsinais-Suomen Ely-keskuksen liikenneturvallisuusinsinööri Jaakko Klang.

Tarve suojatielle on Klangin mukaan ilmeinen.
– Tässä voisi olla korotetun suojatien paikka. Noin kymmenmetrinen korotettu tai saarekkeellinen suojatie takaisi jouhevan ajamisen raskaallekin kalustolle.

Jaa artikkeli: