Skip to main content

Uuden kaupan liikennejärjestelyissä parannettavaa

Osuuskauppa valtaa markkinapaikkoja jatkuvasti. Viimeisin SSO:n liike avattiin viime viikolla Perniöön.

Muutaman päivän ajan olen seurannut kaupan pihaan menevää ja tulevaa liikennettä, niin kyllä on päätä ruvennut huimaamaan rajusti.Parkkialue on ahdas ja liikenne suorastaan kaoottista.
Kaupan pihaan pääsee kahdesta liittymästä sisään ja ulos. Liittymät ovat ilman minkäänlaista liikenteenohjausta ja vaaratilanteilta ei olla vältytty.

Liittymiin olisi saatava pikimmiten kärkikolmiot ja kielletyn ajosuunnanmerkit. Tasa-arvoisina liittyminä ne tulevat aivan varmasti aiheuttamaan kolareita tulevaisuudessa.

Omituiselta ratkaisulta näyttää myös kaupan ja viereisen asuintalon yhteinen liittymä. Siinä hätähousuille sattuu pian vahinko, kun talon pihasta tuleva kääntyy oikealle ja kaupan pihasta tuleva kääntyy vasemmalle.
Myös kaupan parkkialueelle tulisi saada ajosuuntamaalaukset tiehen. Nyt siellä autot pyörivät holtittoman näköisesti ympäriinsä.

Ehkä osasyynä tähän voidaan pitää kaupan alkutaipaleen ruuhkaakin.

Lisäksi Haarlantielle tulisi saada jopa kahdet suojatiet pyöräilijöille ja jalankulkijoille. Toinen ABC:n kohdalle ja toinen lähempänä kirkonkylän keskustaa olevaan liittymään. On aika pelottavan näköistä, kun lastenrattaiden kanssa puikkelehditaan vilkkaan liikenteen keskellä.

Suojateiden lisääminen myös poistaisi häiritsevän pihan läpi kulkemisen Haarlantie 19 kohdalla.

Taro Turtiainen, Perniö

Jaa artikkeli: