Skip to main content

Urheilun juhlaa, mutta mitä muuta

Olympialaiset alkavat huomenna.

Seuraavan kahden viikon aikana tuskin kukaan voi olla törmäämättä kisoihin. Kokonainen kotimainen televisiokanava on valjastettu ympärivuorokautisesti olympialaisten seuraamiseen.

Olympialaiset ovat urheiluviihdettä, johon on satsattu määrättömästi rahaa ja Rion tapauksessa paljon muutakin, mistä ei välttämättä kerrota. Jotain sentään on paljastunut. Kisojen myötä valtavat ympäristöongelmat ovat tulleet julki, mutta tuskin mitään parannusta siitä huolimatta tapahtuu.

Itse kilpailuissa eri maiden huiput pyrkivät olemaan lajinsa parhaita. Siinä mielessä olympialaisissa kilpaileminen on harvojen huvi, mutta viihteen lisäksi kunkin urheilijan kotimaan asukkaat tuntevat ainakin kisojen ajan tiiviimpää yhtenäisyyttä.

Ilkeä sivumaku huipulla on, kun dopingkäryjä ilmaantuu päivittäin. Toivoa sopii, ettei Rion kisoissa kilpailtaisi siitä, kuka selviää ilman käryä.

Hyviä vaikutuksiakin on. Huippu-urheilu ja olympialaiset ovat aina innostaneet nuoria ainakin kisojen ajan hyppimään ja loikkimaan ja joku aina jää pysyvästi hyvän harrastuksen pariin.

Aivan sama seuraako kisoja vai ei, jokainen varmasti toivoo turvajärjestelyjen onnistuvan. Nykytilanteessa se on suurin saavutus näissä kisoissa.

Jaa artikkeli: