Skip to main content

Tuulivoimakriitikot kokosivat rivinsä Kemiössä

Maisema Janne Salosen pihalla Kemiössä huvittaa, kun pohjille on puhuttu tuulivoimasta:    Janne Salonen toivoo, että tuulivoimahankkeita harkittaisiin hyvin ja rauhassa.voimalinjat kulkevat sattumalta juuri Salosen tuvan vierestä ja juovittavat sinisen kevättaivaan.
   
Jos kaikki menee, kuten kunnassa on kaavailtu, samaisissa johdoissa kulkee aikanaan paljonkin tuulivoimalla tuotettua sähköä.
Jos kaikki menee, kuten Salosen mielestä olisi parasta, tuulivoimaa olisi seassa vain vähän.

Salonen on aktiivinen Uuden Suomen blogikirjoittaja ja tuoreen Kemiönsaaren puolesta ry:n  perustajajäseniä.  

Blogissa hän ottaa kärkkäästi kantaa samaan asiaan, minkä ympärille yhdistys syntyi: ei vastustamaan Kemiönsaaren tuulivoimahankkeita vastustamisen vuoksi, mutta kyseenalaistamaan tapaa jolla hankkeita on viety eteenpäin.
–Kyse on siitä miten asiaa on valmisteltu ja minne tuulivoimaa on suunniteltu, summaa Salonen.
Hänen mielestään suunniteltu tuulivoiman rakentaminen on ylimitoitettua ja sijainniltaan vääränlaista.  Esimerkiksi myllyjen ja asutuksen välinen minimietäisyys on hänestä aivan liian pieni.
Tuulimyllyjä on kaavailtu  kuudeksi keskittymäksi.
–Kaikkia kuntalaisia tämä ei koske, mutta silti on kymmeniä ihmisiä joille myllyjen tulo olisi henkilökohtainen katastrofi.

Tiedotus ontuu sekin.
–Jos kunta pystyy keräämään kiinteistöverot kotiin postitetuilla lapuilla, ei voi olla mahdotonta lähettää samoihin talouksiin kirjettä joissa hankkeesta kerrotaan, Salonen vertaa.

Hän pistää toisaalta toivonsa päättäjiin:
–Lohdullista on, että kunnanvaltuusto on se, joka viime kädessä päättää. Sehän voi linjata esimerkiksi turvarajat uusiksi.

Painetussa lehdessä lisää tästä sekä Kemiössä pidetystä tuulivoimaillasta

Jaa artikkeli: