Skip to main content

Välillä kuuluu koulujen suunnasta myönteisiäkin uutisia, kaikki ei ole pelkkää säästämistä ja keskustelua kurinpidosta.

Perniössä Kirkonkylän koulu on salolaisittain etulinjassa, mitä tulee tablettitietokoneiden käyttöön  opetuksessa (sivu 3).     Kokeilu on varmasti paras tapa selvittää,  miten tämä tekniikka palvelee perusopetuksessa.   

Taloustilannetta on turha vetää keskusteluun tässä vaiheessa;  kaupungille kokeilusta koituva maksu on verraten pieni, ja elämän on joka tapauksessa jatkuttava.  

Opettajien into ja asenne ratkaisee paljon.  Myönteistä on jo se, että laitteet halutaan kouluun kokeiluun ja arvioitavaksi. Jos ja kun esimerkiksi tableteista tulee arkinen työkalu, niihin olisi koko opettajakunnalta löydyttävä innostusta ja käyttämisen halua.  Yhteiskunnassa jo nyt valtaisa määrä asioita pyörii tietotekniikan varassa, ja olisi sangen nurinkurista että nimenomaan monenlaiseen valmentava koulu haraisi vastarannankiiskenä.  

Itse laitteiden käytössä valtaosalla oppilaista ei ole mitään ongelmia.  Toisaalta tämä helpottaa keskittymistä olennaiseen, kun laitteen ja ohjelmien opetteluun ei pala liikaa aikaa.

Kehitys on toisaalta ollut valtaisaa: tämän päivän kolmikymppisille atk oli vielä yläkoulussa hyvin pieni osa kouluviikkoa, usein vain erillisillä tunneilla käsiteltävä oppiaine.   Nyt tunneille tuloaan tekevistä tableteista voidaan puhua reilusti tietotekniikan toisena tai kolmantena aaltona.

Nykyaikainen tietotekniikka koulussa voi hyvinkin olla jollekin se asia,  joka tekee koulusta houkuttelevan. Tämän päivän varusteilla lastattu koulu voi myös nostaa hiukan koko alueen pisteitä.

Hyvät kenttätaidot

Palloilukaudet eteläisessä Salossa alkavat olla loppumetreillään.

Perniön Urheilijoiden miesten koripallojoukkue jäi hieman unelmastaan, sarjanoususta.  Kaukana nousu kakkosdivarista ei kuitenkaan ollut. Kautta voi pitää pienestä loppupettymyksestä huolimatta varsin onnistuneena, sarjasijoitus oli hyvä.  Yhtä lailla komeasti päättyy naisten lentopallojoukkueen kausi;  joukko pelaa aluemestaruudesta.

Juniorijoukkueisiin riittää pelaajia niin kauan kuin alueella lapsia, mutta ilahduttavaa on nähdä että myös aikuisten joukkueeseen on löytynyt taitoa niin kentälle kuin kentän laidallekin.   Seuraavaan kauteen voi lähteä hyvillä mielin.

Jaa artikkeli: