Skip to main content

Toijan terveystalo voisi taipua moneen

Sosiaali- ja terveystalon ravintolasalissa pistettiin ideoita paperille tiistai-iltana.Kiskon sosiaali- ja terveystalossa kurkistettiin tiistaina monen oven taakse. Kiskontien kimpan, Paikallisella yhteistyöllä vahvempi Salo-hankkeen, MLL:n, Salon omaishoitajien ja Yhres etteskesi -hankkeen tilaisuudessa yhdistykset ideoivat tiloille uutta käyttöä.
Vuonna 1990 rakennetussa talossa toimivat lääkärin vastaanotto ja neuvola sekä yksityinen lounasravintola, mutta tyhjillään tai vähällä käytöllä on iso osa tiloista.

Suurimmalla porukalla taloa tulivat tiistaina katsomaan Kiskon Mll:n aktiivit.
–Ajatuksena oli tulla vilkaisemaan, olisiko täällä perhekahvilalle sopivaa tilaa, kertoi Marika Hanhisuanto.

Yhtenä ajatuksena on ollut, että sitä varmemmin peruspalvelut Toijassa säilyvät, mitä enemmän talolla on käyttöä.
–Toive on, että palvelut pysyisivät nykyisellä tasollaan, Sanna Salmenoja mietti.
 
Osa tiloista herätti hämmennystä. Esimerkiksi hammaslääkärin hoitohuone on sijoillaan, vain vesijohdon paikka näyttää, mistä kohdasta hoitotuoli on viety pois.
–Vähän oudolta tuntuu, että täällä ei voisi olla hammaslääkäri edes päivänä tai parina kuukaudessa, Timo Virtanen pohti.
Ulla Huittinen muisti, että kiertävästä hammaslääkäristä on ollut puhetta, mutta toiminta on arvioitu turhan arvokkaaksi.
Tyhjillään on lisäksi muun muassa autotalli, eläinlääkärin vastaanottotilat, neuvottelutiloja, toimistotilaa ja pieni koeasunto.

Pertti Vallittu näki autotallissa tilat esimerkiksi mopojen rassaamiselle tai muulle koneiden laittamiselle, kyläasiamies Henrik Hausen taas heitti esiin ajatuksen yhteisöllisestä työtilasta. Kiskon Karjalaseuran puolesta toivottiin tilaa tupailloille ja muulle toiminnalle.

Seuraava tilaisuus pidetään ensi vuoden alkupuolella ja mukaan pyydetään asiantuntijoita kertomaan esimerkiksi yhteiskunnallisesta yrittämisestä ja osuustoiminnasta.
–Haetaan malleja siihen, miten toimintaa voitaisiin organisoida. Kaupungiltakin pitää kysyä tilojen kunnosta ja muunneltavuudesta. Yhteisötkin saavat vielä miettiä, mitä tarpeita niillä on, sanoo Kiskontien kimpan Jaana Joutsen.

Jaa artikkeli: