Skip to main content

Tiiti Mendelin maalaa sirkukseen suuria tunteita

Tiiti Mendelin asuu ja maalaa nykyään Kemiön Vretassa.Ballerina.  Suuret tunteet.  Ihanat naapurit.  Akseli ja Elina. Akvarellin arvaamaton luonne. 
Kuvataiteilija  Tiiti Mendelinin kanssa ei ihan helposti voi tehdä juttua tulevasta näyttelystä vain listaamalla päivämääriä.   Keskustelu rönsyilee kuin keittiön sisustus koristeineen, kuvineen päivineen.

Eipä sillä, etteivät koristeet sopisi aiheeksi nekin.
– Kehon koristeluhan on ollut tanssin jälkeen toinen taidemuoto. Minustahan piti tulla balettitanssija, mutta ei onneksi tullutkaan,  Mendelin naurahtaa.
Onneksi siksi, että lavantakainen elämä sopiikin hänelle paremmin.
– Kulisseissahan ne suuret tunteet eletään.
Tanssi ei ole kaikonnut Mendelinin elämästä kuitenkaan kauas; monessa maalauksessa ollaan edelleen tanssin pyörteissä tai esiintymislavalla, vaikka sirkuksessa.
Mendelin valmistautuu suureen näyttelyyn;  hänen työnsä ovat isossa osassa Salon taitelijaseuran 45-vuotisjuhlanäyttelyssä.  Mendelinin osuuden nimi on kuvaavasti Näyttämöllä.

Mendelin tunnetaan ennen muuta akvarellistina, tehtynä on varovaisen arvion mukaan 4000 työtä;  yksittäisiä maalauksia, teemoittain tehtyjä kokonaisuuksia, tilaustöitä – lista on pitkä ja vesiväri yhä opettelun aihe.
– Akvarellihan on kauhean vaikea. Aina on pieni yllätys, mitä tulee kun väri on kuivunut, etenkin jos käyttää niin hirveästi vettä kuin minä.
– Nyt on jo vähän oppinut, kuinka se valuu, mutta jos neljästätuhannesta työstä kymmenen on mennyt ihan nappiin, niin hukkaprosentti on aika iso, eikö, Mendelin virnistää.

Lue koko juttu painetusta lehdestä.  Salon taiteilijaseuran näyttely avautuu Salon taidemuseossa 13.4.

Jaa artikkeli: