Skip to main content

Tiirannalle haetaan jatkajaa

Tony Hellström aikoo luopua Tiirannasta.

Särkisalossa pitkään vaikuttanut ravintola-alan yrittäjä Tony Hellström on laittanut Tiirantansa myytävien yritysten listalle. Hellström haluaa korostaa, ettei Tiirannan ovia laiteta säppiin. Päinvastoin: toimintaa siellä kehitetään koko ajan. 
– Muotoilen asian niin, että Tiirannalle haetaan jatkajaa. Se on toimiva paikka, jolla on jo valmis asiakaskunta ja joka sopii hyvin esimerkiksi jonkun pariskunnan hoidettavaksi, Hellström toteaa.
– Tavoitteena on tietysti, että pitkään palvellut nykyinen henkilökuntani saisi jatkaa mahdollisen uuden omistajan palveluksessa. Hellström paljastaa saaneensa kaksi tarjousta Särkisalon keskustassa sijaitsevasta monipalvelukeskuksestaan, toisen ulkomailta ja toisen kotimaasta.
– Olen hylännyt molemmat, koska niissä ehdotettu jatkotoimintamalli ei miellytä minua, hän ilmoittaa. 

Viisitoista vuotta ravintolayrittäjänä toiminut Hellström pyöritti vilkkampina aikoina kahtatoista paikkaa ja työllisti puolensataa ihmistä. Siinä vaiheessa hän uupui ja ryhtyi järjestelmällisesti keventämään työtaakkaansa. Tällä hetkellä KP-ravintolakartalle kuuluu Kopparön ja Tiirannan ohella vain Teijolla sijaitseva Skihaus Bistro. Perniön Käenpesästä hän luopui viime vuoden elokuussa. 
– Tajusin itse, etten voi enää hyvin. Menin aamuisin toimistoon ja palasin sieltä iltaisin samanlaisena robottina takaisin kotiin, kertoo 41-vuotias Hellström. 
– Muutos oli pakon sanelema, koska en saanut enää tehdä haluamaani työtä eli olla kentällä ihmisten parissa. 
Perhe nousee Tony Hellstömin elämässä entistä merkittävämpään rooliin senkin takia, että Tiina-vaimo synnytti siihen viime viikon maanantaina uuden perheenjäsenen.
– Työnimi oli Jooseppi, mutta siitä tuli Molly, naurahtaa Hellström.
– Ja onhan perheemme täydentynyt myös tyttökissalla. Kyösti oli viisi viikkoa jumissa ladossa ja palasi takaisin kotiin kilon verran laihtuneena.

Jaa artikkeli: