Skip to main content

Teijon kirkosta halutaan tiekirkko

Puiden lomasta pilkistävä Teijon kirkko on seissyt mäellään vuodesta 1830 alkaen. Teijon kirkko voi olla ensi kesänä virallinen tiekirkko.
Asiaa käsitellään parhaillaan Salon seurakunnassa ja aloite on tullut kylältä.
–Ilman muuta yritämme siitä tiekirkkoa, sillä siinä poikkeaa todella paljon ihmisiä, sanoo kirkkoherra Timo Hukka.

Hän toteaa, että asia on ajankohtainen juuri nyt, kun ensi vuoden talousarvioita valmistellaan.
–Ei se mahdoton kuluerä varmastikaan olisi, jos siellä on esimerkiksi joku koululainen muutaman tunnin päivässä kirkkoa esittelemässä, arvioi Hukka.
Päätös Tiekirkoksi liittymisesta tehdään kirkkoneuvostossa. Sen jälkeen seurakunta ilmoittaa tarkemmat tiedot tiekirkkoja koordinoivalle Kirkkopalvelut ry:lle.
Tiekirkkokriteeristö asettaa omat vaatimuksensa viralliselle tiekirkolle esimerkiksi aukiolomääristä. 
–Kirkkoyhdistys on tehnyt kirkolla niin valtavan työn vuosien aikana, että nyt on seurakunnan vuoro satsata, Timo Hukka kiittelee.

Kirkon omistaneelta kirkkoyhdistykseltä kirkko siirtyi aikanaan seurakunnalle ja sittemmin Teijon alueen kyläyhdistys on pitänyt kirkkoa auki tietyn määrän viikossa ja seurakunta on maksanut sille tästä korvauksen.
–Ne eurot meiltä jäävät pois, jos seurakunta kirkkoon palkkaa työntekijän, mutta toisaalta laajemmat aukiolot koituvat kyläläisten ja matkailijoiden eduksi. Kyläyhdistykselle jäisivät silti ryhmäesittelyt, sanoo puheenjohtaja Marja-Sisko Ranta.

Jaa artikkeli: