Skip to main content

Teijolla kyläyhdistys miettii seuraavaksi pajan korjaamista

–  Historia ja kulttuuri ovat näille kylille leimallinen elementti.  Siitä ollaan ylpeitä, näytetään vieraillekin että täällä on tällaista ja tällaista, Pauli Sarelius on ennen kyläyhdistystä ollut puheenjohtajana Teijon alueen kesäteatteriyhdistyksessä ja Matildedalin kulttuuriyhdistyksessä.  miettii Pauli Sarelius Matildedalin rannassa.
Ranta on esimerkki siitä, miten Matilda on kehittynyt.  Paljon vanhaa on korjattu, kuten rannan tehdasrakennukset.  Siinä sivussa on rakennettu paljon uutta, muun muassa Matildankaareen, mistä Sareliukset ostivat tontin ensimmäisten joukossa.  
Nyt takana on kymmenkunta vuotta asumista Matildassa ja  Pauli Sarelius vahvasti mukana kehittämässä alueen kolmea kylää: hän aloitti Teijon alueen kyläyhdistyksen hallituksen puheenjohtajana tänä keväänä.

Tteijolaiset pokkasivat viime syksynä valtakunnallisen vuoden kylän palkinnon.   Viime talven ajan on huhkittu kyläsaunan remontin kimpussa. Seuraavaksi on vuorossa samassa rannassa sijaitseva paja, mikä vaatii kattoremontin.  
– Se on tehtävä, jos rakennus halutaan pitää ja vielä saada sinne toimintaa.
Pajan korjaus on suunnittelun asteella, rahoituskuvioita selvitellään ja tekijätkin pitää olla.

Pitkän tähtäimen tavoitteista yksi on pitää nykyinen hyvä keskusteluyhteys kaupungin suuntaan ja jopa parantaa sitä.  
– Kaupungin pitää tietysti suhtautua joka kyläyhdistykseen tasavertaisesti.  Nyt pitäisi kehittää sellainen malli, joka on tasapuolinen kaikille, miettii Sarelius.
Yhdistys on kaupungin suuntaan jäsentensä edunvalvoja ja voi antaa esimerkiksi kaavoista lausuntoja.

Teijon luonnonpuisto on yksi avoin kysymys.
– Suunnitelmat on tehty, mutta ei paljon muuta.  Se olisi ainutlaatuinen paikka.
Yksi ikuisuusaihe yhdistykselle ovat liikenneturvallisuusasiat.  

Lue  koko juttu painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: