Skip to main content

Teijo tarvitsee kunnon sivut

Olimme viime talvena ensimmäistä kertaa viettämässä talvilomaa Teijon alueella. Olemme vuosikymmenien aikana viettäneet kymmeniä talvilomia mm. Himoksella, Messilässä ja kaikissa Lapin kohteissa, joten meillä on aika hyvä kuva siitä, miten asioiden pitäisi olla!

Mielestämme Teijossa on paljon potentiaalia, mutta ainakin viime talvena kaikki ei mennyt niinkuin ”strömsössä”, vaikka hyvä lumitalvi olikin!  Ensinnäkin nettisivut; Teijosta tietoa saadakseen pitää etsiä ainakin viidet-kuudet sivut, ennenkuin suurinpiirtein tietää, mitä täällä on tarjolla.
Nämä kaikki eri toimijoiden sivut pitäisi pikaisesti yhdistää yhdeksi ”Teijo-Infoksi”, rinteet, ladut, ravintolat, kahvilat, harrasteet ja kunnan palvelut kaikki samaan.

Sitten ehkä tärkein, latutilanne oli ainakin viime talvena tosi surkea. Luisteluhiihtoon löytyi vain yksi lyhyt ja tylsä latu golf-kentältä, ja perinteisen hiihtoon ei oikeastaan mitään. Yksi metsälatu oli, se joka lähti metsään laskettelurinteen kohdalta, mutta koska sen pohjaa ei ollut ajettu millään koneella, niin sauvat upposivat niin syvälle, että siellä ei oikeastaan pystynyt hiihtämään millään tyylillä. Lisäksi latu oli vedetty osin niin hankalaan maastoon, että esim ladun lopussa oli sukset otettava pois jalasta. Murtomaahiihto kaikessa muodossaan on aikuisväestössä nykyään suositumpaa kuin laskettelu, ja paljon halvempaa tuottaa! Jos kerran alueella on yksi latukone, niin lisää latuja vaan maastoon, jos lumitilanne sen sallii. Siellä luontokeskuksen lähellä ainakin oli valmiita väyliä metsässä.
Rinnepalvelut olivat Teijossa positiivinen yllätys, rinteet olivat hyvässä kunnossa ja kaikki palvelut vuokrauksesta kahvilaan toimivat hyvin!

Lisäksi Teijon alueelle tarvittaisiin mielestämme lisää ravintola- ja kahvilapalveluita. Perheille sopiva ravintola puuttuu alueelta, Masuuni oli ihan komea paikka, mutta ehkä listassa ei ollut ajateltu lapsiperheitä riittävästi? Kunnollista kahvilaa, jossa olisi siis oikeata kahvilakulttuuria, emme alueelta löytäneet – jännittävää kyllä ei edes Perniön keskustasta? Eikö Perniössä tai Teijossa kahvitella muualla kuin Abc:lla?

Jostakin alueesta tai tilasta pitäisi lisäksi kehittää alueelle keskus, jossa olisi erilaista tapahtumaalomailijoille, vaikka pikku tori siihen kaupan eteen!
Talvilomalaiset parveilevat Teijossa lähinnä viikoilla 8-10, ja varmaan pääsiäinen on täälläkin sesonki, mikäli talvea riittää niin pitkälle, joten ainakin näillä viikoilla pitäisi palveluiden olla kunnossa.
Ja muistakaa – me lomailijat olemme kuluttajia – eli jätämme rahaa paikkakunnalle tasan niin paljon kuin vaan löydämme sopivia palveluita mitä kuluttaa!
Vielä toivomus uudelle K-kauppiaalle – muista ottaa valikoimaan paikallisia tuotteita, vaikka jonkun lähileipomon leipää – emme haluaisi ostaa täältäkin samaa “oululaista ja vaasaa” muovipussissa, vaan haluaisimme kokeilla nimenomaan niitä paikallisia herkkuja!

Tapio I. Tervo
Vantaa

Jaa artikkeli: