Skip to main content

Tauriaisen urheiluperhe tähtää jo uusiin ennätyksiin

Arttu (vas) ja Aleksi Tauriainen harjoittelevat kesäisin usein kotinsa terassilta näkyvällä koulun urheilukentällä. Nimi Tauriainen on esiintynyt koko talven tiheään tahtiin Perniönseudun Lehden urheilusivuilla. Välillä voittoihin ja ennätyksiin on yltänyt 13-vuotias Arttu, toisinaan taas 11-vuotias Aleksi.
Kun joukkoon lisätään vielä poikien isän, 44-vuotiaan Petrin saavutukset, on koossa melkoisen menestynyt urheiluperhe. Perheen yhteinen laji on yleisurheilu ja siellä erityisesti pikajuoksut ja pituushyppy.

Pojat edustavat Perniön Urheilijoita ja niin tekee myös isä kilpaillessaan yleisessä sarjassa. Sitten kun vuorossa ovat oman ikäluokan kisat, mies siirtyy Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijoiden riveihin. Joukkueella kun on loistava pikaviestijoukkue, jonka riveissä Petrikin on juossut useita Suomen mestaruuksia ja -ennätyksiä.
Koti löytyy kuitenkin halikkolaisesta rivitalosta. Miksi siis edustaa PeU:ta, kun Salossa on paljon paremmat talviharjoittelumahdollisuudet?
Syy seuran valintaan hymyilee vieressä sohvalla. Perheen äiti Heli, omaa sukua Teinilä, on kotoisin Perniöstä ja tottunut puuhaamaan PeU:n talkooporukoissa lapsesta saakka.
– Oma urheilu-ura rajoittuu lapsuuteen, mutta pojat veimme Perniön Hippo-kisoihin heti kun olivat tarpeeksi vanhoja, naurahtaa Heli.
– Isäni valmensi aikanaan pikajuoksijoita, joten taustaa löytyy siltäkin puolelta, hän jatkaa.

Jo tänä talvena Petri on ehtinyt saada ikäluokkansa SM-mitaleita hallista. Alle 13-vuotiaille ei vielä SM-kisoja järjestetä, mutta piirinmestaruustasolla sekä Arttu että Aleksi ovat ikäluokkansa kärkeä ja omaa tasoaan voi testata muissa kansallisissa kisoissa.
Pari viikkoa sitten Aleksi voitti sekä 60 metrin että pituuden piirinmestaruuden, Arttu voitti pituuden ja sai 60 metrillä hopeaa. Maaliskuun alussa Arttu hyppäsi Tampereella pituudessa 510, joka on tällä hetkellä Suomen toiseksi paras tulos hänen ikäluokassaan.

Lue koko juttu painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: