Skip to main content

Tapahtumien kesä jatkuu

 

Takavuosina oli tapana vitsailla, että Suomi sulkeutuu heinäkuuksi. Lomakuukautena heinäkuu on edelleen Suomessa suosituin, mutta toisin kuin ehkä joskus, heinäkuun päättyminen ei tarkoita sitä, että kesä olisi pistetty pakettiin.
Näin ainakin, jos tapahtumakalentereja katsotaan: erilaista ohjelmaa riittää esimerkiksi Salossa, Kemiönsaarella ja Raaseporissa elokuulle ja vielä syyskuullekin melko lailla. Koulujen alku luonnollisesti ohjaa hiukan kehitystä ja syksymmällä tapahtumat painottuvat ehkä enemmän iltoihin ja viikonloppuihin.

Perniössä jatkuu tulevana viikonloppuna pitkä perinne; nykymuodossaan Laurin Markkinat järjestetään 40. kertaa, mutta tapahtuman juuret juontavat monin verroin kauemmas.
Varsinainen markkinatapahtuma on saanut oheensa uusiakin ajatuksia kuten maalaistorin ja hyvä niin – pelkkä perinteen ylläpito ei useinkaan välttämättä jaksa kantaa.

Tapahtumien jatkuminen syksyyn on ilmiönä positiivinen; alueen yrityksille se tietää työtä ja liikevaihtoa sekä tietysti virkistystä ja iloa paitsi edelleen liikkeellä oleville matkailijoille, myös seudun asukkaille. Kaikki kokemisen arvoinen ei tapahdu matkojen päässä. Lisäksi säiden puolesta parhaat kesäilmat voivat olla vasta tuloillaan.

Jaa artikkeli: