Skip to main content

Tanssikurssista kasvoi rakas harrastus

Niilin Liljat on harjoitellut Marion Christodouloun (edessä) johdolla reilusti yli kymmenen vuotta. Kun Marion Christodoulou aloitti itämaisen tanssin alkeiskurssin yhteistyössä Perniön liikuntatoimen kanssa 2000-luvun alussa, hän ei voinut aavistaa, että tuosta kurssista muotoutuisi lopulta noin kerran kuukaudessa esiintyvä tanssiryhmä.

Seuraava näytön paikka on toukokuun 6. päivä Salon Hotelli Rikalassa, jonne Niilin Liljat kutsuu myös vierailevia tähtiä aina ulkomaita myöten Oriental Live -tapahtuman merkeissä. Niilin Liljat saa tuolloin taustalleen helsinkiläisen Zorbas Orchestran, joka soittaa kreikkalaista ja arabialaista musiikkia.

Niilin Liljat harjoittelee viikoittain Perniön liikuntahallin peilisalissa. Kahden tunnin sessio alkaa puolen tunnin venyttelyillä, jonka jälkeen tanssitaan.
– Keep turning slowly, very slowly, ohjeistaa Christodoulou musiikin soidessa.
Christodoulou opettaa englanniksi, vaikka suomikin häneltä jo sujuu.

Niilin Liljoille tämä sopii, saa kielikurssinkin samaan pakettiin.
– Pohdin aikoinaan, että ottaisinko jonkun liikuntakurssin vai kielikurssin. Olin aiemmin harrastanut naisvoimistelua, mutta siihen tuli pidempi tauko. Tässä tuli sitten sekä liikunta että kieli, kehuu alusta asti mukana ollut Marjukka Aalto.

Niilin Liljoihin kuuluu kahdeksan jäsentä: opettaja ja koreografi Marion Christodouloun lisäksi Marjukka Aalto, Liisa Loimulahti, Marjaana Murto, Kirsti Porra, Sinikka Tammi, Liisa Tuominen ja Taina Vilén.

Koko juttu painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: