Skip to main content

Tänään naatiskellaan, sanoi rallikonkari Perniössä

Hyvinkään UA:n Keith Torttila ja Riikka Komulainen ajoivat luokassa 12 mersullaan hopealle.Salon sorateitä pöllytettiin koko pitkä lauantaipäivä.  Teijo-Talot-rallissa taipaleelle lähti kaikkiaan 168 autokuntaa ja seitsemän erikoiskoetta veivät kisaajat melkein Somerolle asti.
– Kyllä nämä kaikki tiet joskus on ajettu jo Salora-rallien aikaan, mutta eihän niitä muista, myhäili sipoolainen pitkän linjan rallimies Kurt-Ole Ström.
–Ehkä on hyväkin, että ei muista niin ei mene sekaisin.
–Tänään lähdetään naattimaan eikä ajamaan veren maku suussa.

Hän lähti taipaleelle Historic-luokassa kartturinaan Jan-Erik Lillqvist.  Autona Strömillä on Mercedes 190, vuonna -82 esitelty ”pikku-mersu” 2,3 litran neloskoneella.  
– Meidän salaisuutemme on kierrosrajoitin.  Kun autolla pääsee vain sen 183, niin eihän sitä saa edes ulos tieltä, Ström veistelee.
Hän kehaisee auton perusrakennetta vahvaksi, mutta sen uumenissa on silti paljon muuttunut tehtaalta lähdön jälkeen.   Moottorissa oli jo lähtöjään näppinsä pelissä Cosworthilla, mutta aina on varaa parantaa. Tyypillinen kohde on esimerkiksi nokka-akseli.

Kierrosrajoittimesta huolimatta parivaljakko on joka tapauksessa tehnyt selvää jälkeä rallipoluilla ja voitti Historicin Suomi cupin. Luokkavoitto sipoolaisille tuli lauantainakin luokassa 12.
Kurt-Ole Ström ajoi rallia ensi kertaa vuonna -66.  Silloin autona oli A-Kadett.
–Kokeilin sellaista pitkän tauon jälkeen hiljakkoin. Yleensä vaan vaatteet muuttuvat ahtaammiksi vuosien aikana, mutta nyt oli muuttunut autokin, Ström vitsailee.

Kepeä huuli lensi kisakeskuksessa muutenkin.  Porschella Historic-kisan luokkaan 9 lähtenyt Tampereen UA:N Jukka Puskala nauratti yleisöä miettimällä lähtölavan pikahaastattelussa, että sijoituksesta ei ole väliksi, kunhan talo tulee.
Toisin kävi,  arvonnassa palkintona olleen talon voitti kolmosluokan voittoon Escortilla ajanut Tammisaaren Markku Taipale.

Päivän rallikisa on myös järjestävän seuran, Salo UA:n voimannäyttö.
–Puoli neljältä noustiin aamulla materiaalipaketteja kokoamaan,  kertoi Jukka Ahola.

Yleisessä kaksivetoisten luokassa voittoon ajoi Paimion UA:n Samuli Nevä Toyota Corolla GT:lla.

Salolaiset olivat muutenkin hyvässä vauhdissa;  Historic-puolella luokkavoittoon ajoi Porsche 911:lla  Antero Sakselin ja samoin ykköseksi kiirehtivät luokassa 13 Juha ja Kalle Hellman VW Pololla.
Perniön Harri Haakanen oli Harri Stenbergin kartturina luokassa 19.  Kaksikko ajoi BMW 325i:lla sijalle 13.
Ville Haakasen kisa B-juniorien sarjassa Corollalla päättyi iskuvaimenninvaurioon.

Jaa artikkeli: