Skip to main content

Tammitupa sai lopulta kaivatut uudet tilat

Taija Björkstrand on Tammituvassa työtoiminnassa neljä tuntia päivässä.  Maanantaina hän valmisti lounasta.Karlstadintien varrella vuosikausia toiminut Tammitupa on palannut juurilleen. Tammituvan väki muutti muutama viikko sitten Lupajalle, vanhaan kivikouluun. Talossa on ollut A-klinikan toimintaa jo 90-luvun puolella. Muuttoa pois edellisistä tiloista on kaavailtu jo pitkään.
– Vanhan paikan huono kunto oli muuttopäätöksen taustalla. Muutto oli suorastaan pakko tehdä. Täällä on mukavan avaraa ja tilat yhdessä kerroksessa. Ainoa harmi on, että kynttiläkone ei tänne mahdu, harmittelee ohjaaja Tiia Hakala.

Varhain maanantaiaamuna Tammituvassa oli jo täysi vauhti päällä. Yksi luki lehteä, toiset joivat kahvia ja keittiössä kuorittiin perunoita.
– Perunamuusia, lihamureketta ja kantarellikastiketta on tänään tulossa, huikkaa Taija Björkstrand patansa äärestä.
Björkstrand on Tammituvassa kuntouttavassa työtoiminnassa. Hän on nauttinut työstään todella paljon.
– Minun pitäisi olla täällä vain neljä tuntia päivässä, mutta usein täällä kuluu koko päivä, hän naurahtaa.

Tammitupa haluaisi päästä eroon maineestaan päihdeongelmaisten tukipaikkana, vaikka tilat tarjoaakin Salon A-klinikka. Tervetulleita ovat kaikki ikään ja elämäntilanteeseen katsomatta.

– Aika vähän toiminnasta tiedetään. Kuka tahansa voi ryhtyä jäseneksi kuuden euron vuosimaksulla. Joka toinen keskiviikko on kokous, joissa jäsenet saavat päättää tulevasta toiminnasta, kertoo Tiia Hakala.

Tammitupa alkaa pikku hiljaa valmistautua jo joulumyyjäisiin. Ainakin Ikäkeskus Reimarin ja seurakunnan

Tammitupa järjestää avajaiset ensi viikon keskiviikkona.  Aamukymmeneltä on kaikille ilmainen kahvitarjoilu ja puolen päivän aikaan tarjolla on keittolounasta maksua vastaan.  Tammitupa on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8-14.

Jaa artikkeli: