Skip to main content

Talkoohenkeä tarvitaan edelleen

Oli todella ilo lukea Perniönseudun Lehdestä juttu Meripirtin laiturista.
Kun Salon kaupunki on taloudellisesti siinä tilassa kuin on, ei meidän syrjäseutujen ihmisten auta kuin tarttua itse toimeen ja hoitaa yhteisiä asioita talkoilla ja talkoohengessä.

Kuvassa näkyi hieno laituri, joka varmasti on tarpeen ja tuo iloa sen käyttäjille. Ja hyvä niin. Eikä kaikessa aina tarvitse tyytyä byrokraattien päätöksiin ja surkutella, kun ei mitään tapahdu. Asioita voidaan hoitaa myös omatoimisesti ja panna toimeksi.

Särkisalon keskustan hieno matonpesupaikka on kurjassa kunnossa. Venttiilit vuotavat ja putket ovat vinksin vonksin. Tuskin kaupungin miehiä kannattaa odottaa sitäkään kunnostamaan.
Kuka ottaisi aloitteen käsiinsä ja hommaisi tarvikkeet ja tekijät laittamaan paikan kuntoon? Ja mistä saataisiin tarvittava rahoitus?

En usko, että kustannukset olisivat kovinkaan merkittävät, jos työ pystyttäisiin tekemään talkoilla. Paikka on hieno, mattoja on mukava pestä itse, mutta nyt paikka on luvattoman huonossa kunnossa.
Kohta joku saattaa päättää, että kun paikka ja laitteet ovat niin kehnossa kunnossa, niin puretaan nekin pois. Toivottavasti näin ei pääse käymään, sillä silloin monen paikkakuntalaisen ja kesäasukkaan matot jäisivät pesemättä tulevina vuosina.

Päivänä muutamana pesupaikalla pohdittiin, että käytöstä voisi periä vaikkapa pienen maksun, jonka käyttäjät varmasti mieluusti maksaisivat, kunhan vain matonpesupaikka säilyisi ja olisi tulevinakin kesinä meidän käytettävissämme.
Toivottavasti löytyy talkoomiehiä ja talkoohenkeä myös tähän hankkeeseen.

Kari Tuominen,
Förby Särkisalo/
Leppävaara Espoo

Jaa artikkeli: