Skip to main content

Taiteilja lahjoitta teoksen omalle kylälle

Ylikulman reliefi kiinnitetään ulos Saariskosken verstaan päätyyn. Taiteilija Seppo Saarikoski  paljastaa uuden luomuksensa, mielimateriaalistaan ruostumattomasta teräksestä tehdyn seinäreliefin.
Kyseiset taideteokset yhdistetään usein temppeleihin tai kirkkoihin. Ajatukseen sopiva on myös Saarikosken reliefi, sillä inspiraatio on lähtenyt Perniön kirkosta.
–Oppaan tarinat entisaikojen aatelismiehistä innoittivat kuvaamaan paikkakunnan historiaa ruostumattoman teräksen keinoin.
Jokaisella suvulla oli tuohon aikoihin oma kirkonpenkkinsä, joiden alle suvun jäsenet myös haudattiin. Parhaista paikoista saattoi tulla kärhämää ja meno yltyä likaiseksikin. Enää meno ei ole yhtä villiä, mutta Saarikoski miettii mahtavien sukujen vaikutuksen näkyvän paikkakunnalla edelleen.
–Seutu on vaurasta ja reliefiin voisi hyvin kuvitella olevan kuvattuna nykyajan isotalollisia kuin entisajan aatelismiehiä.
Ruostumatonta teräs on saanut pinnalleen myös tehostevärejä, mustaa ja punaista. Musta edustaa papistoa ja heidän maalailemansa kuvaa synnistä ja pahuudesta, punainen taas aatelistoa ja hallintoa. Yhdistelmän merkityksessä ei ole kuitenkaan kohtalokasta sävyä.

Saarikoski lahjoittaa reliefin ylikulman kylälle.

Lue lisää tämän viikon lehdestä.

Jaa artikkeli: