Skip to main content

Kesän lähestyminen näkyy lahjomattomasti siinä, minkälaisia juttuvinkkejä lehtien toimituksiin tulee. Etenkin maaseudulla kuten eteläisessä Salossa erilaisten taidenäyttelyiden ja –tapahtumien määrä kasvaa tuntuvasti kesällä.
Tämän viikon lehti on jo siitä esimerkki; ainakin kuvataidetta pääsee jo ihastelemaan siellä ja täällä. Tunnetusti kesä on myös teatteriviikkojen ja konserttien aikaa.
Ilman muuta ilmiö on myönteinen; se kertoo siitä, että taide ja kulttuuri kiinnostavat. Tyhjille huoneille tapahtumia tuskin järjestettäisiin.
Kun taiteen ja kulttuurin tiedetään lisäävän hyvinvointia ja kohentavan mielialaa, on asiaa tervehdittävä ilolla.

Vuosien aikana on ilmeiseksi käynyt, mistä syntyy menestys. Aiheen on oltava tuttu, sillä on oltava samaistuttava tarina tai sitten tekijän on oltava tuttu – tai sitten nimekäs. Kansallisesti tai kansainvälisestikin tunnettujen tekijöiden näyttelyt tai esiintymiset yleensä myyvät hyvin, mutta toinen ääripää voi olla hyvin ansiokas sekin.
Tällä viikolla mallia tästä näyttää Kiskon museo, joka ammentaa joka vuosi näyttelynsä aineet paikallisesta arjen historiasta. Kiinnostus on ollut runsasta ja tieto on kulkenut molempiin suuntiin.

Kyse on paitsi siitä, että aihe innostaa, myös siitä, että joka vuosi näyttelylle löytyvät tekijät. Paikallisessa museotoiminnassa jatkuvuudesta pitäisi pitää huoli.

Jaa artikkeli: