Skip to main content

Suntti aukeaa kahdessa vaiheessa

Aluksi perataan Varknansuntin kapea osa, myöhemmin uoman päät.  Seppo Willgren näkee työmaan kotipihaltaan.Mantereen ja Kaukassalon välinen Varknansuntti perataan auki Särkisalossa. Hankkeen takana on Kaukassalon osakaskunta, ja työt alkoivat maanantaina. Ensi vaiheessa perataan varsinainen kapea uoma noin 400 metrin matkalta.
–Siihen meillä on Elyn lupa, se on normaali kunnostustoimenpide. Lähempänä merta tarvitaan lupa Aluehallintovirastolta ja se on vielä käsittelyssä, toteaa osakaskunnan Hannu Bastman.

Hän toteaa, että jos luvan tulo menee pitkälle kevääseen, siirretään lähempänä merta tehtävät varsinaiset ruoppaukset suosiolla ensi vuoden syksyyn.
Tavoite on selkeä; parantaa veden virtausta suntissa Finnarilta Hakkalan suuntaan ja toisinpäin.
–Pengersillan aukon suurentaminen paransi virtausta selvästi sillä alueella. Tämän myötä saadaan vesi kiertämään paremmin molemmilla puolilla saarta, Bastman uskoo.

Ensi kertaa suntissa ei olla asialla: pitkään osakaskunnassa mukana ollut Seppo Willgren kertoo, että aikoinaan tavoitteeksi asetettiin perkaus kymmenen vuoden välein. Nyt edelliskerrasta on aikaa jo yli vuosikymmen.
–Se alkaa olla niin kaislikoitunut, että soutamalla ei läpi pääse. Kalaa siinä liikkuu vielä hyvin, Willgren sanoo.

Jaa artikkeli: