Skip to main content

Suksikauppa alkoi jo

Vesa Oksanen mittaa jokaisen liikkeeseen tulevan suksiparin jäykkyyden.Vesa Oksanen oli viime viikon alkupuolella kiireen keskellä. XC Sporttipalvelun ovesta on kannettu tänä vuonna ensimmäiset muutama sata paria suksia sisään, ja aika monelle parille on ostajakin tiedossa.
–Viime kauden parimäärästä melkein neljännes on myyty, ja euromäärässä noin kolmannes, arvioi Oksanen viime torstaina.

Vaikka maan eteläosassa syksy on kukkeimmillaan, valmistaudutaan siellä täällä jo hiihtokauteen. Vuokatissa latu avattiin tällä viikolla. Kilpahiihtäjät valmistautuvat leirityksiin, ja tämä selittää epäsuhtaa suksiparien määrän ja arvon välillä.
–Alussa menee aina hintavampia suksia, kun kilpaurheilijat ovat asialla. Harrastajat tulevat myöhemmin, ja moni ostaa vasta sitten sukset, kun lunta on luvattu, Oksanen toteaa.

Suksikauppa elää talvien mukaan; muutaman lauhan talven johdosta myyntimäärät kaikkiaan ovat laskeneet.
–220 000 parista on tultu 80 000 pariin koko maassa. Mutta meillä myynti on noussut, joten jotain on tehty oikein, Oksanen puntaroi.

Jokainen pari Sporttipalvelussa kulkee yrittäjän käsien läpi; vaikka sukset on paritettu jo tehtaalla, kaikki parit mitataan vielä uudestaan Perniössä, jotta selviää varmuudella, minkä painoiselle hiihtäjälle mikäkin pari sopii. 
–Palvelu on se, millä me voimme erottua, vaikka se pari sitten maksaisi kymmenen euroa enemmän.

Lue lisää painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: