Skip to main content

Sisu kasvamassa ulos Perniön hallista

Mikko Venhomaa valmentaa Sisun suurinta ryhmää eli 9-10 -vuotiaita E-tyttöjä. 23 tytön ryhmästä nuorimmat on ollut pakko siirtää harjoittelemaan vanhempien kanssa, koska yli 20 pelaajan kanssa tasokas ja turvallinen harjoittelu on mahdotonta.Perniön Sisu on muutamassa vuodessa paisunut seuraksi, joka liikuttaa tänä päivänä noin sataa seudun lentopallonuorta.
– Kun ryhdyimme kuusi vuotta sitten herättelemään henkiin Sisun junioritoimintaa, meillä oli kasassa viisi eri-ikäistä lentopallonuorta. Eli nollasta lähdettiin liikenteeseen, kertoo Sisun puheenjohtaja Mikko Venhomaa.

Lisää harrastajia Sisu on saanut pallokerhosta, jonka ideana on tutustuttaa 5-6-vuotiaat lapset leikinomaisin keinoin lentopalloilun saloihin. Tänäkin syksynä pallokerhoon liittyi parisenkymmentä aloittelijaa.

Lentopallobuumin keskellä tosiasia on se, että Sisulla kasvun rajat alkavat olla vastassa. Junioritoiminta kärsii, koska salivuorot ylikuormitetusta Melassuon hallista ovat pian kortilla. Sama tilanne on myös muilla seuroilla.
– Pelaajat haluaisivat pelata enemmän ja valmentajat valmentaa enemmän. Nykyisillä salivuoroilla näihin tavoitteisiin on mahdontonta päästä, kiteyttää Sisun C- ja B-lentopallotyttöjä valmentava Toni Niemelä.

Kuluvalla viikolla Melassuon liikuntahallissa on vuoroja Perniön Sisun lentopalloilijoiden ja sulkapalloilijoiden lisäksi kaupungin liikuntatoimen Lataa liikettä -sulkapalloryhmällä, Perniön Urheilijoiden koripalloilijoilla, lentopalloilijoilla, yleisurheilijoilla ja jalkapalloilijoilla, kansalaisopiston kuntojumppaajilla sekä Kirjakkalan Alun jalkapalloilijoilla.

Koko juttu painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: