Skip to main content

Siiri Nordin laskeutui luontevasti Teijolle

Siiri Nordinin kanssa Teijolle muutti myös jackrusselin terrieri Vilma. Työpaikka on ravintola Terhossa.Maanantaiaamu oli maineensa veroinen ainakin yhdessä talossa Teijolla. Ensin unohtuivat pyykit narulle sateeseen, sitten työkengät kotiin.
–Eihän minulla nyt ole kuin nämä lantsarit mukana, parahti Siiri Nordin ravintola Terhossa tilanteen tajuttuaan.
Kenkäpulma ratkesi lainajalkineilla, pyykkien osalta odotuksissa oli iltapäiväksi poutaa.

Siiri Nordin on uusi kasvo Terhon tiskin takana, mutta musiikkimaailmasta sitäkin tutumpi. Hänet nosti parrasvaloihin 2000-luvun alussa Killer-yhtye, joka julkaisi kaksi pitkäsoittoa.  Sooloalbumeja Nordin on julkaissut toistaiseksi kolme ja  neljäs on kehitteillä.

Nyt muusikon arki on kovin toisen näköistä kuin vuosikymmenen alussa.  
Nordin vetäytyi tarkoituksella sivumpaan julkisuudesta muutamia vuosia sitten ja ilmoittautui iltalukioon Helsingissä. Koulu päättyi todistuksen saamiseen tänä keväänä, mutta Teijo tuli kuvioihin jo aiemmin.
–Purnasin aiemmin puhelimessa täällä asuvalle kaverilleni Annukalle, että kun ei ole duunia eikä oikein rahaakaan. Annukka vinkkasi, että Teijolla muuten voisi olla kämppä ja Terhossa vuoroja.

Puhelu johti tuumasta toimeen; muuttokuorma Teijolle tuli alkuvuodesta ja ensimmäinen työpäivä Mathildedalin kyläravintola Terhossa oli todellisuutta viime viikolla.
–Vaikka ei tässä mitään uutta ole. Parikymmentä vuotta olen tehnyt Helsingissä ravintola-alan töitä aina, kun on ollut musiikintekemisessä sellainen vaihe, että ansiot pitää hakea muualta.

Teijon talo huvittaa uutta asujaansa.
–Minusta se tietysti on valtava huvila, mutta täkäläiset voivat olla toista mieltä, Nordin virnistää.
Kiistaton plussapuoli on piharakennus, johon on tekeillä studio.

Vuosituhannen alku näyttäytyy Nordinille nyt paitsi menestyksekkäänä, myös raskaana aikana.
–Se on tosi yksinäistä elämää istua keikkabussissa, valtiot vaihtuvat ja bändin jätkät pelaavat pleikkaria.

Hetkeä ennen Terhon avautumista ja työvuoron alkua Nordin miettii, että ei olisi voinut laskeutua yhtä vaivattomasti mihin vain kylään. Mathildedalissa ja Teijolla oli tuttuja ihmisiä, maisema keikkakäynneiltä tuttu ja ilmassa paljon mieleistä tekemisen tuntua. Kotona puolestaan on rauha sävellystyöhön. 

–Ylijäävä aika menee ruohonleikkuuseen, Nordin nauraa.

Koko juttu painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: