Skip to main content

Siimeksen puutarhalla sidotaan sankarivainajille 116 seppelettä

Sisarukset Einari ja Viivi Siimes käynnistivät omalta osaltaan seppeletalkoot jo viime viikonvaihteessa. Tulevan viikonlopun talkoihin he odottavat pariakymmentä osanottajaa.Eri puolella maata sidotaan vimmatulla vauhdilla havuseppeleitä satavuotisjuhliin valmistautuvan Suomen ja sankarivainajiemme kunniaksi. Toiveena on, että itsenäisyyspäivänä seppelöidään kaikki maamme  noin 95 000 sankarihautaa.

Alkuperäinen idea seppeletalkoista tuli hämeenlinnalaiselta Esa Jaatiselta. Hän oli saanut ajatuksen sankarihautojen seppelöinneistä viime vuoden joulun alla istuessaan metsätöiden tauolla nuotion ääressä ja katsellessaan kauniita kuusenhavuja.
Siitä syntyi aloite, jota tällä hetkellä toteutetaan koko valtakunnan laajuudella. Kiskossa seppeletalkoot järjestetään Siimeksen puutarhalla ensi lauantaina ja sunnuntaina klo 14-17. Tavoitteena on saada havuseppeleet kaikille Kiskon 116 sankarihaudalle.

Aivan nollatasolta ei urakkaan tarvitse lähteä, sillä Viivi ja Einari Siimes sitoivat projektin ensimmäiset seppeleet jo viime viikonvaihteessa.
Puutarha-alan ammattilaisilta askartelu sujui vaivattomasti. Pohja tehdään pajusta, mutta tarkoitukseen kelpaavat myös taipuvaiset haavan ja kouvun oksat.

Kaikki seppeleiden tekoon tarvittavat välineet löytyvät periaatteessa puutarhalta. Pienet oksasakset eli sekatöörit kannattaa ottaa mukaan, jos sellaiset sattuu omistamaan. Myös suojakäsineet ovat suositeltavia. Niistä parhaat ovat Siimesten kokemusten mukaan ohuet, pinnoitetut työhanskat tai nahkakäsineet.
– Yleisohje metsäkuusesta tehtäville havuseppeleille on se, että ne ovat halkaisijaltaan 25-30 senttiä ja rakenteltaan kevyitä eli hautapaikkojen koolle mitoitettuja, ilmoittaa Viivi Siimes.

Jaa artikkeli: