Skip to main content

Sebastian Westberg on maailman paras järveen hyppääjä

–Jokainen pisti parastaan, voltteja ja erilaisia häkkyröitä lenteli moneen suuntaan, naurahtaa lake jumpingin  Järvi on betonia pehmeämpi alusta, mutta kipeää ottaa väärin putoaminen veteenkin. Kuvassa Sebastian Westbergin taiturointia. Kuva Lost Reality- arkisto.tuore maailmanmestari, särkisalolainen Sebastian Westberg.
Tuore on lajikin, viime viikonlopun mestaruuskilpailut olivat järjestyksessä toinen laatuaan.

Tarkoituksena on hypätä yleensä bmx-temppupyörällä hyppyristä järveen ja tehdä ilmalennon aikana mahdollisimman näyttävä temppu.
– Itse lähdin mukaan sponsorini Markus Niemelän pienoisesta painostuksesta ja tiukoille kilpailu menikin. Ensi vuonna joutuu tosissaan puolustamaan mestaruutta, ennustaa Westberg.
–Suurimmalla osalla osanottajista oli joko motocross tai bmx-pyöräily tausta. Kylmiltään osallistuneita ei ollut kuin pari kappaletta.
Särkisalolaisen Westbergin oma laji on freestyle motocross, mies on harrastanut lajiaan aktiivisesti puolitoista vuotta. Ensimmäiset hypyt kokeiltiin tosin jo 15–vuotiaana.
– Kotoa löytyy treenirata kolmella rampilla ja kahdella alastulolla. Siihen ne kesätyörahat ovat huvenneetkin, kertoo Westberg.

 

Lisää Sebastianin suunnitelmia painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: