Skip to main content

Satakaksivuotias säilyy, kunhan katto pitää

Rukoushuoneen korjauksia pohdittiin maanantaina. Kuvassa koolla Aarno Hiihtola, Kirsti Kurki, Jaana Uusitalo, Seppo Vuorinen ja Halikon ikkunapajan Annika Pettersson.Perniön Ylikulmalla voi ensi vuonna kuulua rukoushuoneen suunnalta remontin ääniä.
Ylikulman rukoushuoneen satavuotispäiviä juhlittiin pari vuotta sitten, ja tuolloin rukoushuoneyhdistyksen puheenjohtaja Aarno Hiihtola tuumi, että seuraavaksi on tehtävä katto uusiksi.

Aika on nyt tullut ja remonttisuunnitelmia on hahmoteltu. Salon seurakunnan kirkkovaltuusto myönsi jo viime kokouksessaan yhdistykselle takauksen 5000 euron lainalle, mutta yksityiskohtia on vielä paljon auki.
–Viisituhatta euroa voi olla juuri tiilien hinta, Hiihtola muistuttaa.

Pelkät tiilet eivät vielä riitä, ammattimiestä tarvittaneen katon rakenteiden oikaisussa ja työvoimaa kaivataan muutenkin.
–Talkoolaisia tarvitaan ja se onkin iso asia, että saamme ihmiset liikkeelle, Hiihtola sanoo.

Katon lisäksi huomio on kiinnittynyt ikkunoihin, jotka kaipaavat nekin kunnostusta. Yhdistyksessä on mietitty erillistä hanketta ja ikkunankorjauskurssia, jolla puitteet pistettäisiin kuntoon.
Mahdollisesta hankerahoituksesta tulee päätös loppuvuodesta eikä ihan heti talolla tapahdu mitään.
–Jos kaikki menee hyvin, ehkä alkuvuodesta alkaa varsinainen tekeminen, uumoilee Paula Laine.

Maanantaina ennen kokousta keskustelu kääntyi pohdinnaksi siitä, miten yhdistyksen tehtävä ja kuva ovat muuttuneet; kirkolliseksi toimijaksi syntyneen yhdistyksen ja sen kotipesäksi rakennetun talon vuoteen mahtuu nykyään ensisijaisesti muuta kuin hengellistä toimintaa.
–Melkein voi sanoa, että suoraan seurakunnan toimintaa ovat kauneimmat joululaulut. Muu toiminta lähtee kyliltä hyvin paikallisesti, pohti Jaana Uusitalo.

Jaa artikkeli: