Skip to main content

Särkisalon yhdistysilta repesi ideariiheksi

Anu Pekanniemi kertoi Särkisalossa, millaisiin hankkeisiin Leader-rahaa voi saada.  Etualalla tekee muistiinpanoja Tony Hellström. –Eikö tuossa kylällä voisi olla vaikka sellainen valotaulu, joka kertoo mitä pitäjässä tapahtuu. Saisiko sellaiseen tukea, kysyi Tony Hellström tiistai-iltana Särkisalokodissa.

Voisi vaikka saadakin. Tiistaina yhdistystapaamisen aiheena oli nimenomaan se, millaisiin hankkeisiin yritys tai yhdistys voi saada Leader-rahaa. Ennen illan päättymistä ilmoille oli tullut monta ideaa, osa tukikelpoisia ja osa ei ihan.
Yhdistys- tai yritysvetoinen opaste kuten kyltitysprojekti tai opastaulu on tyypillinen tukea saava hanke.
–Se voisi olla nimenomaan Live-hankkeelle sopiva kokonaisuus, sanoo Ykkösakselin hankeneuvoja Anu Pekanniemi.

Live-hankkeet ovat paikallisia ja pieniä, 1000-15 000 euron investointeja, joissa Leader-ryhmä Ykkösakseli toimii hallinnoijana. Sellaiseen mielivän on syytä pistää töpinäksi, sillä paperinen hakemus on jätettävä lokakuun 14.päivään mennessä.
Yksi johtopäätös illan aikana oli, että kysyä kannattaa ennen kuin lähtee hankepapereita tekemään
Hankkeissa Leader-rahan osuus vaihtelee; osan rahoituksesta on oltava omaa rahaa ja myös talkootyö lasketaan mukaan omarahoitukseen.
–Pankkilaina voi olla tilapäisrahoituksena. Hankepäätös kelpaa pankille takaukseksi, rohkaisi hankeneuvoja Jaana Joutsen.

Hankkeen takana voi olla myös yritysryhmä. Hankkeessa voi olla kyse esimerkiksi yhteismarkkinoinnista.
–Matkailualan yritykset ovat tässä tyypillinen toimija, ja hakija voi olla vaikka yrittäjäyhdistys, totesi Anu Pekanniemi.

Samasta aiheesta pidetään yhdistysilta Perniön kunnantalolla maanantaina 3.10.

Jaa artikkeli: