Skip to main content

Särkisalon suunnasta Saloon matkaavien kortit vaihtoon

Perniöstä Särkisaloon ja Förbyhyn on ajettu  maanantaista lähtien kaksi iltapäivävuoroa kaupungin hankkimana ostoliikenteenä. Salosta toisen asteen oppilaitoksista tulevat pääsevät jouhevasti kotiin.

Vuorot ajaa kiskolainen Santasaari.  Aikaisemmin koko välin ajoi Vainion Liikenne ja opiskelijat ottivat Salossa maksaessa vaihtolipun, jolla pääsi jatkamaan Perniöstä.

Nyt vaihtolippu ei käy, kun toisen osuuden ajaa eri liikennöitsijä. Opiskelijat joutuvat leimaamaan korttinsa uudestaan Perniössä ja kortista lähtee kotimatkalla kaksi matkaa.

Kelan tukemaa koulumatkakorttia käyttäville Matkahuolto neuvoo käyttämänä kortin tyhjäksi ja poikkeamaan Salon Matkahuollossa. Kortti vaihdetaan opiskelijaseutulippuun, josta leimatessa lähtee vain kulloinenkin matka.

Maanantaina alkaneet kaksi iltapäivän ostoliikennevuoroa Perniöstä Förbyhyn  kuljettavat matkustajia myös paluumatkalla Perniöön.
Ostoliikennevuoroilla Salosta Teijolle ei toisinpäin matkustaminen onnistu.
–Emme voi ottaa matkustajia Teijolta Saloon, kun sillä välillä ei ole vuoroa, selvittää Salon Tilausmatkojen Henri Laine.

–Ottaisimme mielellämme matkustajia toiseenkin suuntaan, saisimme vähän polttoainerahaa.

Asia on kiinni tilaajasta eli kaupungista, jonka pitää tehdä päätös reitin ostamisesta myös paluusuuntaan.
Perniö-Förby välille päätös tehtiin ja reitillä voi matkustaa kumpaankin suuntaan.
–Perjantaina kaupungilta tuli sellainen tieto, kertoo reittiä liikennöivä Pasi Santasaari.
Santasaari tähdentää, ettei muutos maksa kaupungille yhtään lisää.

Jaa artikkeli: