Skip to main content

Särkisalon koulun juhlassa oli vesi mukana monessa muodossa

Kylmä jääkuningatar pisti tarinaan vipinää. Roolissa esiintyi Rosita Levonen.Särkisalossa pidetään kiinni koulun kuusijuhlien perinteestä, ja tänä vuonna juhlassa oli erityinen teema. Päättynyt syyslukukausi sai maustetta merentutkimuksesta. Koululaiset ovat tutkineet lähivesien tilaa osana pitäjäyhdistyksen vesistöhanketta, ja vesi eri muodoissaan oli mukana myös tiistain näytelmässä.
–Särkisalossa on aina sanottu, että tämä on meren verran parempi. Nyt olemme opiskelleet meren verran enemmän, puuskahti joukko oppilaita aluksi.

Tämän jälkeen kättä paiskasi muutamakin tarina. Puunhakkaaja ja hänen vaimonsa saivat perheeseensä lumitytön, jonka nimiäiset menivät mönkään, kun ilkeä jääkuningatar tuli paikalle ja langetti julman kirouksen, joka uhkaa sulattaa tytön keväällä. Koululaiset löysivät merestä kaivatun timantin, ja mana raukesi. Välissä oli myös ripaus ympäristökasvatusta ja huolta Itämerestä.

Lavalla oli koko koulun väki – kuka rooleissa, kuka kuorossa ja kuka mitäkin tointa hoitamassa.
–Muuten kivaa, mutta vuorosanoja on aika paljon, virnisti Daniel Lilja.

Yksi työn sankareista tällä viikolla oli koulunkäyntiavustaja Leena Tallqvist, innokas käsitöiden tekijä ja näytelmän puvustaja. Rahaa puvustuksiin on käytetty niukasti, ideoita ja kikkoja on tarvittu enemmän.
–Tässäkin on ihan tiimarin kruunu, mihin on pistetty koristeet, paljasti Tallqvist korjatessaan lumikuningattaren päähinettä harjoitusten alla.
–Paljon on tuunattu vanhaa, ratkottu ja ommeltu. On ollut mahtava viikko, kun on saanut tehdä lempijuttujaan ja siitä vielä maksetaan, Tallqvist naurahti.
Lumiukot saivat asuikseen teknisen työn suoja-asuiksi aikanaan saadut valkoiset haalarit. Niihin lisättiin napit ja asut olivat valmiit. Joulukuusesta tuttu koristenaru kelpasi sekin moneen.
Tuttu tavara uudessa käytössä-ajattelu pätee myös lavastukseen: lumi oli tuttua kasviharsoa.

Jaa artikkeli: