Skip to main content

Salossa parituhatta pakkolomalle tai palkattomalle

Kahtatuhatta Salon kaupungin työntekijää uhkaa kolmen viikon lomautus, jos kaupunginhallitus päättää maanantaina niin. Vaihtoehtona on kolmentoista päivän palkattoman vapaan ottaminen.

Jos lomautukset käynnistyvät, rajaukset ovat toiset kuin viime vuonna. Perusopetuksen ja toisen asteen opettajat lomautetaan vain viideksi päiväksi.  Opettajia on joukossa kuutisensataa. Lisäksi praktikkoeläinlääkärit ja Salon Veden henkilökunta jäävät lomautusten ulkopuolelle.  
Henkilöstöjohtaja Christina Söderlund tähdentää, että palkattomat vapaat on vaihtoehto josta työntekijän pitää itse päättää.  

Palkattomat vapaat nähdään työnantajan puolelta kuitenkin parempana vaihtoehtona kuin lomautukset, vaikka taloudellinen hyöty jää pienemmäksi.  Palkattomat vapaat on myös helpompi ajoittaa kunkin yksikön työtilanteen mukaan.

Tiedotustilaisuudessa eri palkansaajajärjestöjä edustaneet luottamusmiehet  eivät pitäneet kumpaakaan vaihtoehtoa hyvänä.
Juko:n Antero Leppänen lupasikin olla sinisilmäinen ja odottaa kaupunginhallituksen tekevän maanantaina päinvastaisen päätöksen. JHL:n  Marjo Ekman muistutti, että lomautukset kohdistuvat erityisesti ravitsemus- ja puhtaanapitopalveluihin.

Jaa artikkeli: