Skip to main content

Salossa halutaan leikata kuntalisästä loputkin

18.10.201228 toukokuun, 2020Uutiset

Salon ensi vuoden talousarvio on lyhyesti summattu:  menot kasvavat, tulot eivät riitä, tulos painuu miinukselle, uutta ei rakenneta mutta missään ei toisaalta panna ovia säppiinkään – paitsi siellä, mistä henkilöstö on lomautettuna tai vapaaehtoisilla vapailla.  Veroprosentti nousee 19,75:een ja eri maksuja ja taksoja nostetaan.
Kaikkiaan 30 miljoonaa miinukselle painuvaa kaupunginjohtajan talousarvioesitystä esiteltiin eilen.  Jo ensi tiistaina siihen voi tulla muutoksia, kun kaupunginhallitus pureutuu asiaan.
Suurimmalla toimialalla, sosiaali- ja terveystoimessa jännätään jo nyt yhtä suurta rahareikää eli erikoissairaanhoidon menoja.
–Kasvuksi on merkitty kaksi prosenttia, ja se on kyllä huima tavoite, toteaa toimialajohtaja Kai Saarimaa.
–Se edellyttää, että oma terveydenhoito toimii tehokkaasti.
Uutena asiana sosiaali- ja terveystoimessa tulee A-klinikkasäätiön mahdollisesti rakentama hoitoyksikkö alkoholidementikoille, josta Salo on ostamassa viisi paikkaa.
Sivistystoimen puolella toimintakuluja kertyy näillä näkymin 104 miljoonaa.
–Pääpiirteissään edetään tämän vuoden palvelutasolla, tiivistää sivistystoimen talouspäällikkö Heli Antikainen-Pauna.
Kotihoidontuen kuntalisästä, ”Salo-lisästä”  luopumista esitetään kuitenkin.  Tällä säästettäisiin noin 600 00 euroa. Päivähoitomaksujen korotuksella tulee 300 000 euroa.  222 000 euroa tulee yhdistysten avustusten leikkauksista.  
Uusia päivähoitopaikkoja ei ole tiedossa, vaikka kuntalisästä luovuttaisiinkin.
Teknisen toimen toimialajohtaja Mika Mannervesi toteaa, että teknisellä puolella hoidetaan ensi vuonna välttämättömimmät työt.  Esimerkiksi uutta kaava-alueiden rakentamista ei tule.
– Neljäs vuosi mennään jo sillä periatteella. Tonttivaranto on ihan ok eikä kysyntäkään ole hirveästi ollut, Mannervesi puntaroi.
Investointien nettomenot ovat noin kymmenen miljoonaa euroa.
– Tehdään lähinnä korjausrakentamista, summaa Mannervesi.

Lisää budjetista painetussa lehdessä sekä:

https://www.pernionseudunlehti.fi/sivut/index.php/salo-lomauttaa-myoes-ensi-vuonna

Jaa artikkeli: